Politie verhinderde aanslag op Maradona

viki meeuwis
| 0 reacties
Politie verhinderde aanslag op Maradona

Dat Maradona niet bij iedereen geliefd is, bleek onlangs bij de vriendschappelijke interland van Argentinië in Schotland.

Voor die wedstrijd kon de Schotse politie in Hampden Park een man oppakken die van plan was om Maradona te onthoofden. De man was uit op weerwraak voor het verlies van Engeland in de halve finale op het WK van 1986. 

Tijdens die wedstrijd scoorde Maradona immers het eerste doelpunt met de hand maar de scheidrechter noteerde een geldige goal. “Pluisje” zei achteraf op de persconferentie dat de goal deels gemaakt werd door het hoofd van Maradona en deels door de hand van God. Engeland verloor de halve finale uiteindelijk van Argentinië.
 
Die controverse is bij vele Engelsen blijven hangen. Zo ook bij de psychopaat die de nieuwbakken Argentijnse bondscoach wou vermoorden. De man was destijds een lening aangegaan van 600 euro en gokte op een overwinning voor Engeland. Het draaide echter anders uit en uit protest vertikte de man het om het geld terug te betalen. De schuld bedraagt nu al 148.000 euro. Volgens de politie kan de man een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd hangen wegens poging tot moord.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties