Belgian Villains

Yves Dekoning
| 0 reacties
Belgian Villains

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vlamingen supporteren niet alleen voor Belgische ploegen, sommigen vinden hun liefde over het Kanaal. Zo ook de Belgian Villains die regelmatig naar Birmingham trekken om er Aston Villa aan te moedigen.

AVSC Belgium

AVSC Belgium werd opgericht in 1994 door onze toenmalige voorzitter Ignace Van de Sijpe uit Kalken. Vanaf het seizoen 1995-1996 werden er 2 busreizen per seizoen ingelegd. Uiteraard gingen we ook soms met de eigen wagens zodat we toch aan een 10-tal wedstrijden per seizoen kwamen. In 2004 besloot Ignace er echter een punt achter te zetten omwille van privé-redenen. Onze liefde voor Aston Villa bleef echter bestaan en we gingen daarvoor niet minder naar Birmingham. Twee jaar geleden besloot Tom Gillis (ook reeds een Die-hard Villa-fan van in den beginne) om de supportersclub weer nieuw leven in te blazen. Hij nam het voorzittersschap op zich en we kregen ook een nieuw supporterslokaal, Café De Rembrandt, Bij de Marf in Kappele-Op-Den-Bos. Sindsdien organiseren we terug busreizen en onze volgende trip zal plaatsvinden tijdens het weekend van 21 februari 2009 voor de topper tegen Chelsea. 


Een weekend Birmingham


Een Villa-weekend ziet er meestal als volgt uit (in de veronderstelling dat de match op zaterdagnamiddag plaatsvindt): Vertrek rond 3 uur 's nachts aan ons clublokaal, enkele tussenstops, daarna via de Euroshuttle in Calais naar Folkstone om dan rond 10 uur toe te komen in Birmingham. Daar is er ruim de tijd voorzien om de nodige inkopen te doen in de clubshop. Meestal is er dan ook een kleine stadiumtour voorzien voor de nieuwe leden. Rond 12 uur is er dan een middagmaal in het stadion. Na enkele pints dan om 15 uur de wedstrijd en na de wedstrijd krijgen we ook meestal de kans om onze Peter, Wilfried Bouma, even te begroeten. Ongeveer 1 uur na de wedstrijd trekken we dan richting ons hotel waarna dan iedereen vrij is om het bruisende nachtleven van Birmingham in te duiken. 's Anderendaags staan de meesten dan wel met kleine oogjes aan de ontbijttafel want de terugreis wordt al om 9 uur ingezet. Wat niet wegneemt dat de sfeer in de bus er reeds van in het begin goed inzit. Rond 18 uur komen we dan terug aan in ons clublokaal, vermoeid maar voldaan.

Fanclub


Onze fanclub telt voor het ogenblik ongeveer 50 leden en ons Villa-weekend in februari kost 200 euro voor de leden en 210 euro voor niet-leden. Deze prijs omvat vervoer, inkomticket, middagmaal in het stadion, overnachting en ontbijt. We hebben ook een site www.belgianvillains.be waar u terecht kan voor alle laatste nieuwtjes ivm the Villa, lidmaatschap alsook de nodige details om u in te schrijven voor ons volgend Villa-weekend. De topwedstrijden van The Villa worden ook live bij The Marf uitgezonden.

Clubliefde ...

Anekdote: Om te bewijzen dat we Villa wel diep in ons hart hebben zitten hebben we, ik denk dat in 1998 was, er 24 uur overgedaan om in Birmingham te arriveren. Omwille van de staking van de Franse truckchauffeurs was het onmogelijk om in Calais de boot te nemen. We hebben dan de woensdag iedereen moeten contacteren om reeds de vrijdagmiddag te kunnen vertrekken wat allerlei problemen opleverde om een extra dagje vakantie op te nemen. Aangezien iedereen dan via Oostende naar Engeland wou gaan, hebben we toen in Oostende ook nog zo een 5 uur in de file gestaan alvorens we boot opkonden. Gelukkig wonnen we dat weekend met 2-1 van Liverpool!!! Het lange reizen was reeds vergeten!!


Algemene informatie
Website: http://www.belgianvillains.be/index.php

Het AVSC Belgium-bestuur:
Voorzitter: Tom Gillis (tom.gillis1@telenet.be)
Ere-voorzitter: Ignace Van de Sijpe

overige bestuursleden:
Carl de Geyter
Steve Mat (stevievilla@gmail.com)


Binnenkort in de kijker: Flemish Reds en Belgian Irons, de andere fanclubs hebben nog niet gereageerd op onze mails.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties