België loopt in op Zwitsers en neemt afstand van Denen

Anthony Van der Planken
| 3 reacties
België loopt in op Zwitsers en neemt afstand van Denen
Foto: © SC

België heeft opnieuw een goede zaak gedaan op de UEFA-landenraking. Dankzij de knappe prestaties van Standard en Club Brugge deze week loopt het in op Zwitserland en verder uit op eerste achtervolger Denemarken.

Als België zijn vijf Europese tickets wil behouden, moet het dit seizoen bij de eerste vijftien van de UEFA-ranking eindigen. Dat levert twee tickets voor de Champions League en drie voor de UEFA Europa League, de opvolger van de UEFA-beker, op. Als België uit de top vijftien verdwijnt, moet het tevreden zijn met één Champions League - ticket en drie Europa League - toegangsbewijzen. Een groot verschil dus.

Op dit moment oog alles nog positief. België staat nog steeds vijftiende, met respectabele voorsprong op eerste achtervolger Denemarken. Bovendien wist het deze week zijn voorsprong nog een beetje uit te breiden dankzij het puntengewin van Club Brugge en Standard. België heeft nu 25.075 coëfficientpunten, ruim 2,5 meer dan Denemarken (22.450 punten).

België liep niet alleen uit op Denemarken, het liep ook opnieuw flink in op nummer veertien Zwitserland. De achterstand op de Zwitsers (25.250 punten) bedraagt nu minder dan een kwart punt. Bovendien is Zwitserlands laatste vertegenwoordiger, FC Basel, definitief uitgeschakeld in de Champions League en kan het enkel nog in zijn laatste groepswedstrijd -thuis tegen Sporting Lissabon- nog punten pakken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties