Maes: "Collectieve belangrijker dan individu"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Maes: "Collectieve belangrijker dan individu"

KV Mechelen-trainer Peter Maes was op de persbabbel in Charleroi een gelukkig man. Hij loofde het spel van KV en benadrukte ook nog eens de collectieve sterkte van zijn ploeg.

Peter Maes legde de verdienste voor de 1-2 zege meteen bij zijn spelers. "We hebben vandaag gewoon heel goed gespeeld. We moesten het ook een hele match volhouden en wij hebben dat voor de volle 90 minuten kunnen doen. En dat kunnen doen hier in Charleroi, dat is heel goed van mijn ploeg. We hebben al veel pech gehad dit jaar, met vele blessures. Nu spelen we drie matchen met dezelfde ploeg en de automatismen zijn goed. Je ziet dat ook vandaag."

Maes was langs de zijlijn net zoals anders weer zijn actieve zelve. "Ik ben een trainer die werkt met de ploeg en ik heb ook mijn karakter. Met iedereen samen gaan we naar een overwinning of naar verlies. Ik ben één van hen" aldus Peter Maes. Joachim Mununga was ontegensprekelijk de beste man op het veld, maar Maes legde nog eens de nadruk op het collectieve. "Ik denk dat iedereen heel goed gespeeld heeft. Er zijn dan bepaalde spelers die iets extra brengen, vorige week was dat Dunko en deze week is dat Mununga. Tegen Germinal Beerschot zal het wellicht weer een andere speler zijn. Het collectief was zeer goed en dat is belangrijker dan het individu. Het collectief komt eerst en dat was goed" sprak een tevreden trainer.

De supporters van KV Mechelen lijken ook weer volledig achter het team te staan. "Charleroi heeft ook een heel goed publiek" vond Maes. "Maar in de moeilijke matchen kunnen de Mechelse supporters ons er doorheen slepen. En dat is belangrijk voor onze jonge groep."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties