Clement: 'Nood om te winnen groter bij Standard'

Nico Wieme
| 5 reacties
Clement: 'Nood om te winnen groter bij Standard'
Foto: © SC

Zondagmiddag staat de topper tussen Club Brugge en Standard op het programma. Volgens Club-aanvoerder Philippe Clement zal het resultaat daarvan niet richtinggevend zijn voor het verdere verloop van de competitie.

Voor Club Brugge en Standard staat er zondag een zespuntenmatch op het spel. Wint blauw-zwart, dan slaat het een kloof van zes punten met de Rouches, in het andere geval komen de Luikenaars op gelijke hoogte van de West-Vlamingen. "Bij winst bedraagt de kloof zes punten. Dat maakt de topper een stuk interessanter", laat Philippe Clement in Gazet van Antwerpen optekenen.

"Weet je, iedereen stelt dat Standard een zoveel betere ploeg heeft dan wij. Eigenlijk is de nood om te winnen bij hen veel groter dan bij Club", legt de aanvoerder van Club de druk in het kamp van de tegenstander.

"Standard heeft een talentrijke groep die kan pieken naar de grote afspraken. Hun sterkte? Ze beschikken over spelers die met een individuele actie een wedstrijd kunnen beslissen. Jovanovic, Mbokani en Witsel kunnen met één flits een wedstrijd die op slot zit openbreken", looft Clement de Rouches.

Het ouderdomsdeken van blauw-zwart toont zich tevreden over het huidige parcours van zijn team. "In Brugge hebben we de instelling dat we iedere wedstrijd willen winnen. Zelfs ongeacht het resultaat tegen Standard is de eerste ronde van Club een succes, op voorwaarde dat we Kopenhagen opzij zetten en Europees overwinteren." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties