Interview Interview met MBE Ian Rush

Yves Dekoning
| 0 reacties
Interview met MBE Ian Rush
Foto: © SC

De Flemish Reds zijn er in geslaagd MBE Ian Rush naar België te halen. De legendarische goalgetter van Liverpool FC was in Oostende in de Madison Sports Arena de eregast tijdens de fandag van de Vlaamse supportersclub.


Ian Rush is zowat de grootste voetballer die Wales ooit heeft geproduceerd. Bij Liverpool FC groeide hij uit tot een superster. Hij scoorde maar liefst 346 keer voor de club. Rush veroverde met de Reds vijf keer de Engelse titel en won tal van bekers en individuele prijzen. Hij werd onder andere Europees topschutter en speler van het jaar in Engeland. Rush begon zijn carrière bij Chester, en speelde ook bij Juventus, Leeds, Newcastle, Sheffield United, Wrexham en Sydney. Hij werd later uitgeroepen tot MBE.

Rush deelde in Oostende handtekeningen uit, keek met de fans mee naar de wedstrijd tegen Hull City op TV en genoot van een natje en een droogje. Tussendoor kreeg de aanwezige pers ook de tijd voor een kort interview. 

Over de titelambities van Liverpool FC

"Liverpool FC heeft een goede kans om dit seizoen de titel te pakken. De spelers moeten er in geloven en zorgen dat ze de eerste plaats vasthouden. Het probleem is dat we thuis tegen de kleinere teams ook moeten winnen. Daar laten we te veel punten liggen. We hebben dit seizoen al meermaals in de onderlinge duels bewezen dat we beter zijn dan de andere topteams. Voor de fans is de titel momenteel heel belangrijk, belangrijker dan de Champions League. Maar voor sommige buitenlandse spelers ligt dat misschien anders."


Over de spelerskern

"De kern is ruim genoeg om op twee fronten te strijden. Verschillende reserven hebben al bewezen dat ze het niveau aankunnen, anderen komen dan weer te kort. Ik ga geen namen noemen." 

"Fernando Torres is een geweldige aanvaller, hij heeft kwaliteit. Ook Dirk Kuijt is een uitstekende spits. Robbie Keane zal er ook komen, hij heeft gewoon een paar goals nodig voor het vertrouwen. Hij speelt wel goed." 

"David Ngog heeft veel talent. Over twee tot drie jaren kan dat een grote speler worden. Bij Liverpool FC lopen verschillende talentvolle jongeren rond. Jay Spearing is heel goed, net als Stephen Darby. Het is goed dat ze af en toe kansen krijgen om ervaring op te doen."

"We moeten proberen om David Villa naar Anfield te halen. Hij speelt schitterend samen met Torres. Ik zou Lionel Messi er ook wel bij willen hebben, maar daarvoor gaan we niet genoeg geld hebben."  


Over de fans

"Het nieuwe stadion zal er komen, dat is nodig voor de fans en om financieel te groeien. We moeten geduld hebben." 

"Ik reis de hele wereld rond om fans van Liverpool FC te ontmoeten en het is geweldig om te zien hoeveel fans er zijn in de wereld en hoe enthousiast die mensen allemaal zijn." 


Over België

"Over België weet ik vrij weinig. Ik weet wel dat er hier verschillende talen worden gesproken. Ik ken Erik Gerets en Enzo Scifo van mijn periode in Italië. Met Wales speelden we wel enkele keren tegen België. De Belgen lijken het altijd goed te doen in de voorrondes van het WK. Van de huidige spelers ken ik Vincent Kompany en Marouane Fellaini omdat ze in de Premier League spelen. Ze zijn best wel goed." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties