Verbeek ziet Derijck liefst bij Feyenoord blijven

Nico Wieme
| 10 reacties
Verbeek ziet Derijck liefst bij Feyenoord blijven
Foto: © SC

Club Brugge brengt donderdag een officieel bod uit op Timothy Derijck van Feyenoord. Als het van zijn trainer, Gertjan Verbeek, echter afhangt, blijft onze landgenoot gewoon in Nederland.

Timothy Derijck staat in de nadrukkelijke belangstelling van Club Brugge. Zijn transferprijs zou afhangen van eventuele Europese kwalificatie van blauw-zwart, daarom doet Club pas donderdag een officieel bod op de verdediger.
 
Gertjan Verbeek, coach van Feyenoord, verzet zich echter met klem tegen een mogelijke overgang van Derijck. Dat de club aan het begin van het seizoen buiten Verbeek om afspraken maakte met de ex-Denderspeler over de voorwaarden van een tussentijds vertrek, is een doorn in het oog van de Feyenoordcoach.
 
“Ik ben heel tevreden over Timothy, maar ik zal de gemaakte afspraken uiteraard respecteren”, zei Verbeek dinsdag. “Daar ga ik niet meer voorliggen. Uit menselijk oogpunt kan ik dat niet maken. Timothy heeft ambities en hij denkt dat hij bij Club Brugge meer speeltijd gaat krijgen. Daar is hij heel duidelijk in.”
 
Door de langdurige afwezigheid van Ron Vlaar (knie) en de nieuwe hamstringblessure bij Kevin Hofland is Derijck in elk geval tot aan het einde van deze maand eerste keus bij Feyenoord. De verdediger knokte zich na een moeilijke periode, waarin hij in de B-kern van de Rotterdammers verzeilde, terug in de A-kern.
 
“Er zal centraal in de verdediging wel iemand moeten bijkomen”, aldus Verbeek nog. “Onze scouts zijn al druk aan het speuren naar jonge talenten. Maar het is een moeilijke zoektocht, ook gezien de precaire financiële situatie van Feyenoord. Feitelijk is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar het is niet anders.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties