Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de tweede provinciale gaat het er spannend aan toe. In de A en B-reeks staan de topclubs op een zakdoek van elkaar.

Tweede provinciale A:

Zandvliet en Walem zij aan zij
Zandvliet en Walem staan nog altijd samen aan kop. Zandvliet veegde in eigen huis de vloer aan met SK Wilrijk, 6-0. Medeleider Walem had aan een doelpunt tegen Wavria genoeg om te zegevieren.

Bonheiden heeft geen goede zaak gedaan. De nummer drie kwam niet verder dan 2-2 tegen Tisselt. Ook de nummer vier, SC Merksem, ging de boot in. Op bezoek bij Mariaburg werd het 2-1. Zandvliet en Walem deden dus een uitstekende zaak.

Kaart heeft draai gevonden
Na de derbywinst van vorige week in Brasschaat heeft Kaart zijn draai eindelijk gevonden, zo lijkt. Het won op bezoek bij Gooreind met 2-4 en staat zowaar op drie punten van de vierde plaats. Brasschaat ging net als vorige week onderuit. Deze keer pakte Heikant de punten mee uit het park, 0-2.

Schriek blijft helemaal onderaan staan. Het verloor van subtopper Leest met 1-2. Ten slotte was er ook nog Mariekerke - Wildert. In die partij werd niet gescoord.


Tweede provinciale B:

Ranst wipt over Merksplas naar de leiding
In de B-reeks is de leidersplaats van eigenaar veranderd. Merksplas verloor namelijk op eigen veld van Vosselaar. Vosselaar is derde op vier punten van de nieuwe leider en dat is Ranst. Dat had aan een doelpunt in Zwaneven genoeg om te winnen. Het heeft een punt meer dan Merksplas.

Nijlen had naast Vosselaar op de derde plaats kunnen komen, maar verknalde de mogelijkheid door in eigen huis van Linda Olen te verliezen. Balen beende Nijlen bijgevolg bij na 1-2 winst te Oud Turnhout. Balen en Nijlen hebben 26 punten, zeven punten minder dan de leider.

Antonia verliest weer niet
Antonia heeft wederom niet verloren. Deze keer bleef het in Poppel 0-0. Antonia is nu voorlaatste, want rode lantaarn Rauw verloor met 2-1 van Sint Jozef.

Nog onderaan pakte Ezaart drie belangrijke punten tegen RH Sportief. AC Olen won ten slotte van Vorselaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties