Scheidsrechter Breda kreeg een goed rapport

De Nijs Michael
| 33 reacties
Scheidsrechter Breda kreeg een goed rapport
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De scheidsrechters stonden afgelopen weekend opnieuw fel ter discussie. Vooral Stéphane Breda kreeg het zwaar te verduren, maar de Belgische voetbalbond ziet geen probleem. De scheidsrechter kreeg zelfs een positief rapport na Club Brugge - KV Mechelen.

"We kunnen hem niks verwijten", vertelt scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen in Het Nieuwsblad. "'Alleen die tweede penalty is een kwestie van interpretatie. Mununga? Op de foto in jullie krant zie je dat diens elleboog op een plaats zit waar die niet thuishoort."

In de slotfase van de partij sloot Breda nog twee andere KV Mechelen-spelers uit, waardoor de bezoekers de partij beëindigden met acht. "Een scheidsrechter kan toch na 85 minuten plots niet alles door de vingers zien? Het is ook niet professioneel van de spelers om in de 91ste minuut nog om een kaart te solliciteren", reageert Jeurissen. "Als we de arbiters vragen om streng op te treden bij protest en bij het bedreigen van de fysieke integriteit, en er is dan een scheidsrechter die dat strikt toepast, dan moeten we die volop steunen."

Niet enkel Club-KV Mechelen gaf dit weekend voer tot discussie, ook bij Westerlo was men razend. De Kempense club kreeg op het veld van Charleroi een penalty tegen na een loepzuivere tackle van Delen, bovendien kreeg de speler van Westerlo rood. "Allicht was het geen penalty", geeft Jeurissen toe. "Maar als de arbiter fluit, moet hij ook Delen uitsluiten. Hopelijk houdt het Sportcomité wel rekening met de beelden. We moeten correct zijn voor de speler."

Tot slot was er ook opschudding in Standard-Dender. De Rouches wonnen met 3-2, maar een derde doelpunt van de bezoekers werd om onduidelijke redenen afgekeurd door scheidsrechter Colemonts. "Hij fluit al terwijl de bal onderweg is, in de actie, je kunt dus niet echt van een afgekeurd doelpunt spreken", aldus Jeurissen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties