Verrassende nederlaag voor Antwerpen

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Morlanwelz blijft aan de leiding in de hoogste afdeling van de nationale Futsalcompetitie. Het won vlot met 0-6 van Seraing.

Charleroi blijft in het spoor van Morlanwelz na 5-0 winst tegen Châtelineau. Antwerpen verloor verrassend met 4-3 van Sahin Hasselt en volgt al op elf punten van leider Morlanwelz.

KK-LW UNITED - MALLE 7-1 (4-0)

Lommel startte het gretigste en dat leverde al meteen de 1-0 op. Vier minuten later maakte Corens er na een knappe solo 2-0 van. Naalden lobde tegen de staak, Allouch maakte er 3-0 van, doelman Sowinski hield de nul op inzet van Toukouki en Mo Allouch sloot de eerste helft af met zijn derde van de avond (4-0). Malle bracht KK-LW United na de pauze even van de wijs tot Corens er na een puike actie over links 5-0 van maakte. De veer brak nu helemaal bij de bezoekers die pas na de 7-0 in de slotminuut via een tienmeter de eer konden redden.
DOELPUNTEN: 3’ Allouch (1-0), 7’ Corens (2-0), 15’ en 19’ Allouch (3-0 en 4-0), 28’ Corens (5-0), 35’ Merlino (6-0), 38’ El Badey (7-0) en 39’ 10m. Eder (7-1).

Pic. BRUSSEL - HASSELT 4-12 (1-6)

Door de kwetsuren van de doelmannen Pans en Mangelschots pakte Paulo Pollice zijn eerste A-cap. Hij greep die het zonder plankenkoorts. Ja zelfs met overtuiging. Mede misschien ook omdat zijn ploeg de aanvankelijke Brusselse tegenstand op het kwartier grotendeels brak. Ahmed Sababti toonde zich in al die sonore klanken de orkestmeester. Hasselt liep tot 1-6 uit zodat de tweede speelhelft er te veel aan was. De wedstrijd verwaterde tot Sababti de bezoekers op weg zette naar een ruime zege.
DOELPUNTEN: 3’ Belmhani (0-1), 5’ (1-1), 6’ Zoughaghi (1-2), 14’ Papanicolaou (1-3), 16’ Bwashite (1-4), 16’ Sababti (1-5), 20’ Zoughaghi (1-6), 24’ Sababti (1-7), 31’ Willems (1-8), 32’ pen. (2-8), 32’ (3-8), 35’ 10m. Goessens (3-9), 36’ Zoughaghi (3-10), 36’ 10m. Zoughaghi (3-11), 37’ Willems (3-12) en 40’ 10m. Kallidou (4-12).

SERAING - MORLANWELZ 0-6 (0-3)

ONU Club de Liège zonder kapiteincoach Damien Cabo (geschorst) verliest een groot deel van zijn waarde. Dat bleek nog maar eens tegen Morlanwelz dat niettemin een schitterend team tussen de lijnen brengt. Doelman Pagetta neutraliseerde minstens de helft van de open doelkansen zodat hij alleen verantwoordelijk is voor de “kleine” eindscore. Het ongenaakbare Baia Sport  scoorde driemaal voor en evenveel na de pauze in een wedstrijd tussen ambachtsmannen en artiesten (dixit ONU) waarvan de 400 kijkers niettemin genoten.
DOELPUNTEN: 2’ Diogo (0-1 en 0-2), 7’ Falasque (0-3), 25’ o.g. Oubella (0-4), 30’ Salhi (0-5) en 33’ Ferrian (0-6).

CHARLEROI - CHÂTELINEAU 5-0 (2-0)

Action 21 (zonder Van Melkebeke, Anik en Zico) tastte geduldig af om Châtelineau (zonder Chaibai en Boumediane) klein te krijgen. De thuisjongens klommen trouwens op voorsprong na een op Aabbassi ongelukkig gedevieerd schot van Lucio. Kort voor rusten verdubbelde Charleroi de voorsprong. Het aandringen door Caudron was een verwittiging die A21 na de pauze tot meer actie aanzette. Leo scoorde de geruststellende 3-0. De jongeren maakten daarna het verschil groter. Medina pakte in het slot zijn derde gele kaart en is geschorst voor de volgende competitieopdracht die pas voor vrijdag 13 februari geldt in Seraing (zoals voor alle eersteklassers).
DOELPUNTEN: 9’ o.g. Aabbassi (0-1), 17’ Medina (2-0), 23’ Salazar (3-0), 29’ Dujacquier (4-0) en 39’ Fossé (5-0).

PUURS - Konaktex BERINGEN 0-8 (0-0)

Niets liet in een gelijkopgaande eerste helft vermoeden dat Klein-Brabant zich na de koffie naar de slachtbak zou laten leiden. Konaktex had het immers moeilijk om Puurs weg te zetten. Zo bleef het 0-0. De tweede helft begon in mineur voor de thuisjongens want Pinto scoorde meteen tweemaal. De veer brak en na de 0-3 gingen de hoofden helemaal naar beneden. Beringen werd op sleeptouw genomen door de losgeslagen Karim Bali die tussen de minuten 33” en 40’ maar liefst vijfmaal op rij scoorde. Langs thuiszijde zat er zelfs geen eerreddend doelpunt meer in omdat Desmet en Bouyakoubi het doelhout op hun weg troffen.
DOELPUNTEN: 22’ en 26’ Pinto (0-1 en 0-2), 31’ A. Duric (0-3) en 5x Bali (0-8).

EDEGEM - HOUTHALEN/GENK 4-7 (1-2)

Op geen enkel moment deed Edegem terugdenken aan de knaller van vorige week bij Konaktex. De thuisploeg zette veel druk maar Houthalen ving keurig op achter de middenlijn om eens in balbezit tegen te prikken. Daardoor liep Houthalen eerst 0-2 en na de pauze 2-4 uit. De thuisploeg kwam tweemaal terug (2-2 en 4-4). Na de 4-5 kreeg Houthalen vleugels. Toen Bennassar alleen door ging, stopte Rousseau hem foutief af. Rousseau kreeg rood en overbuur Talhaoui (in een hoofdrol de wedstrijd lang) knalde de 4-6 voorbij invaller-doelman Aps. Het wanhopig slotoffensief leverde Edegem niets meer op.
DOELPUNTEN: 2’ Di Marco (0-1), 10’ Lagouireh (0-2), 15’ El Haoual (1-2), 25’ Ajouaou (2-2), 26’ Akouz (2-3), 28’ Coppola (2-4), 31’ Abdouni (3-4), 33’ Jaffal (4-4), 38’Di Marco (4-5), 38’pen. Talhaoui (4-6) en 40’ Lagouireh (4-7).

Sahin HASSELT - ANTWERPEN 4-3 (1-2)

Het nieuwe Sahin en Antwerpen - dat uit noodzaak uit de voorraad van jong talent grabbelt - maakten er een stevige pot zaalvoetbal van. Uiteindelijk maakten de doelmannen het verschil. Morant moest buigen voor de knal van Yasin en Luca Cragnaz weerde twee Antwerpse pegels. Antwerpen verloor bovendien net voor rusten Harram met rood.  Na rusten kon de jonge Zemmouri Antwerpen niettemin op winst schieten (2-3). Meteen na de 2-3 (na voorafgaand onbestraft handspel, zegt HG) sloeg de vlam in de pan. Cihan Özcan scoorde tweemaal: Eerst in de tweede rebound en daarna na een schitterende schijnbeweging. De Sinjoren reageerden nog maar de routinerijke mannen van Sahin maakten de bal zo goed als ongrijpbaar.
DOELPUNTEN: 4’ Harram (0-1), 11’ Skeric (1-1), 17’ 10m. Yasin (2-1), 25’ en 28’ Zemmouri (2-2 en 2-3), 29’ en 32’ Özcan (3-3 en 4-3).