Jeurissen reageert niet meer op kritiek op refs

Mathias Dumarey
| 32 reacties
Jeurissen reageert niet meer op kritiek op refs
Foto: © SC

Er waren weer een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechters dit weekend. Zo lag Johan Verbist onder vuur na Charleroi-AA Gent en was één van de assistent-scheidsrechters de gebeten hond na KV Kortrijk-Anderlecht.

De pers heeft altijd de gewoonte om dan even de mening te vragen aan scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen. De Limburger wil voorlopig echter geen commentaar meer geven, heeft hij laten weten aan de krant Het Laatste Nieuws.

"Ik ben er niet gelukkig mee dat de arbitrage opnieuw alle klappen krijgt, of het nu terecht of onterecht is. De sfeer begint nu de grenzen van het toelaatbare te overschrijden. Tegenwoordig wordt er automatisch naar de scheidsrechters gewezen bij fouten", aldus Jeurissen.

"Iedereen kan de beelden 87 keer uitvergroot zien op televisie. Het is nu zo dat doelpunten minder aandacht krijgen dan foute beslissingen die een scheidsrechter heeft genomen. Ik erger mij daar dezer dagen mateloos aan. Als er iets verkeerd is, zal ik het nog zeggen. Het zal wel enkel maar intern gebeuren met de scheidsrechters zelf", besluit Jeurissen, die vindt dat zijn openheid de voorbije jaren eerder contraproductief heeft gewerkt. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties