Fortune (ex-ManU) voorgesteld bij Tubeke

Mathias Dumarey
| 8 reacties
Fortune (ex-ManU) voorgesteld bij Tubeke
Foto: © SC

Quinton Fortune is aan de pers voorgesteld als nieuwe aanvaller bij AFC Tubeke. De Zuid-Afrikaanse aanvaller heeft zeven jaar gespeeld voor Manchester United en was ook enkele keren te bewonderen in de Champions League.

Eén van de meest prangende vragen van de aanwezige journalisten was waarom Quinton Fortune uitgerekend voor Tubeke heeft gekozen als nieuwe club. "Ik wil weer gewoon weer voetballen en Tubeke is toch een voetbalclub, niet", lacht Fortune. "Bij Brescia zat ik op een zijspoor want de coach hield niet van mijn speelstijl", legt de Zuid-Afrikaan uit.

Fortune geef toe dat de interesse van Tubeke aanvankelijk wat vreemd was. "Ik had nog nooit van de club gehoord. Na wat googelen was ik overtuigd. Tubeke is een 'wonderful' club", zegt Fortune die voorts ook meegeeft dat meegeeft dat hij volgend jaar graag zou meespelen op het WK voetbal in zijn Zuid-Afrika.

De spits wil ook niet de vedette uithangen in Waals-Brabant. "Ik kom hier niet met een air van 'het zal hier wel allemaal loslopen want ik ben de grote vedette'. Ik ben geen Diego Maradona, Lionel Messi of Pele. Ik kan dit Tubeke mijn ervaring en knokkersmentaliteit bijbrengen", aldus Fortune.

Integratieproblemen denkt Fortune niet te hebben. "Ik kom samen met mijn familie naar Tubeke en zal Frans leren. Nederlands versta ik, want Afrikaans is mijn moedertaal. Trouwens, op mijn zeventiende was ik al eens in België. Ik testte toen bij Club Brugge", besluit Fortune.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties