Derijck: "Club heeft me twee keer laten zitten"

Derijck: "Club heeft me twee keer laten zitten"
Foto: © SC

Timothy Derijck greep tijdens de winterstop naast een transfer naar Club Brugge. De verdediger ruilde Feyenoord dan maar voor staartploeg ADO Den Haag. Donderdag kreeg hij er tegen PSV zes om de oren.

“Ik kan me niet herinneren dat ik zo’n nederlaag al heb meegemaakt”, reageert de verdediger. “Als het al gebeurd is, dan moet het in de jeugd geweest zijn. Het was misschien wel een slecht moment om PSV te treffen, maar we hebben zelf ook veel te weinig gebracht. Als we scherper spelen, slikken we voor rust geen twee domme doelpunten.”
 
Bijna in Brugge
 
De gemiste transfer naar Club Brugge is bij Derijck toch een beetje blijven hangen. “Ik zat zo goed als in Brugge. Alleen de twee clubs moesten nog een akkoord bereiken. Het bestuur heeft dan beslist dat een centrale verdediger geen prioriteit was en twee middenvelders gehaald. Dat is niet leuk.”
 
Het was niet de eerste keer dat Derijck een verhuis naar het Jan Breydelstadion ziet afketsen. “In de zomer wilden ze me ook al. Dan denk je dat het in de winter wel in orde komt, maar is het alweer hetzelfde verhaal.”
 
Clausule
 
“Ik kon bij Feyenoord blijven, maar ik heb deze stap gezet omdat het belangrijk is om altijd te spelen. Bij degradatie heb ik een clausule in mijn contract dat ik voor een bepaald bedrag weg mag, maar het is mijn bedoeling om ADO in de hoogste afdeling te houden. Een terugkeer naar België? Ik heb geen voorkeur, beide competities liggen mij goed.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties