Column Speeldag 21: Moeras

Greg Docx
| 3 reacties
Speeldag 21: Moeras
Foto: © SC

Geen verrassende uitslagen op speeldag 21, al zaten we er wel een paar keer heel dicht bij.

Wie gaf er nog een cent voor de winstkansen van Anderlecht na een half uur? Of voor Club Brugge een paar minuten voor tijd? Beide ploegen bevinden zich al maanden, misschien zelfs jaren, in een moeras van drijfzand waar geen ontkomen aan is. Ze zakken dieper en dieper en dieper...

Lichtpuntjes? Ja. Losada en De Sutter bij Anderlecht. Vooral de tweede helft van de Argentijn was een hele goeie. Ook op Kortrijk vorige speeldag was zijn inbreng mee beslissend. De Sutter werkte weer hard, ook zoals de voorbije weken, maar dit keer kon hij tenminste scoren. Eindelijk, zo dacht hij en met hem vele supporters. Opvallend, het luidste applaus van de avond in het Astridpark kwam er na de gemiste strafschop van Brahami en niet na een doelpunt of het eindsignaal. Het matige applausje achteraf was veeleer ééntje van opluchting, of misschien van berusting. De voorlaatste in het klassement die het Grote Anderlecht overklast in eigen huis, het gebeurt niet ieder seizoen.

Ook Club Brugge zoekt wanhopig naar een redmiddel om te ontsnappen uit het moeras van slecht voetbal en dito resultaten. Twee maal op rij gewonnen, dat het zo zeldzaam is, gebeurt ook al niet ieder seizoen. Na Tubeke was ook Dender niet echt een waardemeter om te peilen hoe het nu staat met de West-Vlamingen. Kruska was alweer redelijk onzichtbaar, behalve een sterke debuutwedstijd is zijn avontuur nog niet echt fameus te noemen. Van dat soort speler wordt toch verwacht dat hij er bij dit soort wedstrijden met kop en schouders bovenuit steekt. Club blijft wel aanklampen en meer moet dat voorlopig nog niet zijn. Prijzen worden nog steeds op de meet verdeeld.

De grote test van dit beetje vernieuwde blauwzwart is voor volgende speeldag tegen Racing Genk. Genk speelde een heel sterke tweede helft, maar doelman Bossut van Zulte Waregem weigerde pertinent mee te werken aan een Limburgse zege. Genk blijft met een (wijn)kater achter en ziet de top drie uitlopen. Alleen met een zege op Club Brugge kunnen de Limburgers zich weer volop mengen in de strijd voor de bovenste plaatsen, anders zijn ook daar alle (winter)investeringen voor niets geweest.

Ook de velden leken weer op moerassen. Gelukkig werd er deze keer al niet meer zoveel geschoven. Het blijft bang afwachten voor het wintervoetbal volgend seizoen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties