Vande Walle: "De infrastructuur is gewoon schandalig"

Jeroen Pyl
| 6 reacties
Vande Walle: "De infrastructuur is gewoon schandalig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het bestuur van Charleroi zal niet kunnen lachen met de uitspraken van haar keeperstrainer Vande Walle. Die haalde zijn club gisterenavond in Studio 1 genadeloos door de gehaktmolen. “De hele infrastructuur bij Charleroi is een schande.”

Op een belabberd veld won Anderlecht gisterenavond met 0-1 op Charleroi. Frank Raes nodigde Philippe Vande Walle daarna uit voor een gesprek en kreeg enkele opvallende uitspraken van de keeperstrainer op zijn bord. Over het veld was Vande Walle klaar en duidelijk. “Dat veld is gewoon schandalig. Het is nieuw, maar veel te laat aangelegd in juni. In september was het bovendien al kapot. Buiten de man die de lijnen trekt, zie ik daar nooit iemand aan werken.”
 
“Maar ook het trainingscomplex en materiaal laat zwaar te wensen over. Waarschijnlijk het slechtste wat eerste klasse te bieden heeft in België. De coach die hier heeft gewerkt, is een ervaring rijker.” De huidige coach, John Collins, is er nog niet in geslaagd om op sportief vlak het tij te keren. Met een vier op achttien draait Charleroi een kleurloos seizoen. “Toch zijn Collins en assistent Tom Craig echte toptrainers die enorm professioneel werken. Maar ze beginnen stilaan te beseffen waar ze zijn aanbeland.”
 
“Velen zullen het niet graag horen, maar professionalisme is in Charleroi ver te zoeken. Met talent alleen kom je er vandaag niet meer. Discipline is even belangrijk, en dat ontbreekt net bij onze spelers. Een trainer moet dat bijbrengen, maar voor sommigen onder hen is het al te laat”, klaagt de oud-Rode Duivel.
 
De ambitie van Vande Walle reikt dan ook verder dan Sporting Charleroi. “Werken voor Bayern München in de Bundesliga is mijn ultieme droom. Dat klinkt misschien onrealistisch maar je kan altijd proberen. Ik wil hogerop.” Het is maar zeer de vraag of Charleroi haar keeperstrainer geen handje zal toesteken na zoveel lovende woorden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties