Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olympic Deurne, SK Berlaar, Poederlee en Dimpna. Als er geen vreemde dingen meer gebeuren, zijn dit de vier teams die straks kampioen zullen worden in hun reeks.

Vierde provinciale A:

Olympic opnieuw stapje dichter bij de titel

Olympic Derune won afgelopen weekend met 4-0 van Heibos. Daarmee mag Heibos zijn laatste titeldromen opbergen. Berendrecht, de dichtste achtervolger van de leider, won op bezoek bij Donk, maar staat nog wel acht punten in het krijt. Heibos is voorlopig nog derde, maar Borsbeek is genaderd tot op een punt na winst bij Excelsior Essen.

Opnieuw winst voor VES

VE Stabroek is goed bezig. Vorige week werd er wel verloren, maar afgelopen weekend hield het Jong Merksem af. Jong Merksem blijft samen met Antuerpia op de laatste plaats staan. Antuerpia verloor in eigen huis van Boechout. Stabroek is samen met Olympic Essen twaalfde. De buur van Excelsior won op bezoek bij Lint en wipt zo over de rivaal.

Ten slotte noteerden we nog een gelijkspel tussen Luchtbalboys en Turk Sport en was er een zege voor Burcht tegen Putte. 


Vierde provinciale B: 

Rode lantaarn geen partij voor de leider

Apollo Nielse heeft afgelopen weekend een forfaitnederlaag moeten incasseren. De rode lantaarn was duidelijk geen partij voor leider Berlaar. SK Berlaar is nog steeds ruim leider. Het heeft tien punten voorsprong op dichtste achtervolger Puurs. Puurs leed wel duur puntenverlies op het veld van Elzestraat, de derde in de stand. Puurs lijkt wel de enige titelconcurrent voor Berlaar, want Elzestraat volgt nu al op vijftien punten. Putte kan de derde plaats nog innemen. Het heeft een wedstrijd minder gespeeld. Afgelopen weekend kreeg het rammel van Blaasveld (6-1).

Geen puntengewin onderaan

Buiten het verlies van Apollo Nielse verloren ook de andere staartteams. Emblem verloor bij Hemiksem en Kessel ging ten onder bij Peulis. Bevel - Leest eindigde op 1-2 en in de subtop blijft Rijmenam het goed doen na winst bij Heindonk. Sint Amands - Rumst was 1-1.


Vierde provinciale C:

Poederlee zet nieuwe stap richting titel

Poederlee staat tien punten voor op dichtste achtervolger Dosko. Als er nog maar zes matchen te spelen zijn, weet u dat de titel dichtbij is. Poederlee won afgelopen weekend in eigen huis van Noordstar. Van de achtervolgers maakte enkel Gierle een foutje. Het verloor thuis van HIH Turnhout. Dosko (winst thuis tegen Massenhoven), Pulle (winst thuis tegen Zandhoven) en Wechelderande (winst bij Achter Olen) waren succesvoller.

Hezewijk wint onderaan

Hezewijk slaagde er zondag in om Molenkring af te houden. Daardoor wipt het van de voorlaatste naar een gedeelde twaalfde plaats. Nog onderaan ging Grobbendonk de boot in bij Westmalle en klopte Oosthoven Wortel.


Vierde provinciale D:

Dimpna mag zich opmaken voor kampioenenfeest

Dimpa heeft afgelopen weekend een bijzonder grote stap richting titel gezet. Het won thuis van Alberta en zag dichtste achtervolger Wiekevorst verliezen van Punt, de derde in de stand. Het verschil tussen Wiekevorst en Dimpna bedraagt nu negen punten en bovendien heeft de leider nog een wedstrijd minder gespeeld. Door het verlies van Wiekevorst maken Immer Voort (1-4-winst bij Vorst) en Zammel (5-2-winst tegen Olmen) nog kans op de tweede plaats.

Schoor geeft rode lantaarn door

Schoor is niet langer laatste. Het won afgelopen weekend bij Booischot en wipt bijgevolg over Blauberg dat de boot inging tegen Veerle. Ten slotte waren er ook nog uitzeges voor Ramsel bij Netegalm en Zoerle bij Hallaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties