Anthuenis: "Dit is een uitzonderlijke reeks"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Anthuenis: "Dit is een uitzonderlijke reeks"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aimé Anthuenis behaalde de gevraagde 4 op 6 tegen Charleroi en Bergen, maar de paars-witte trainer laat zich nog niet zenuwachtig maken. Deze week zit hij normaal samen met het bestuur rond de tafel.

“Dit is een uitzonderlijke reeks”, reageert Anthuenis. “Als je de drie wedstrijden van voor Nieuwjaar er bij rekent, hebben we 30 op 39. Dat kom je tegenwoordig niet veel meer tegen. Dat is de verdienste van de hele spelersgroep. Als je alleen naar de nieuwe spelers verwijst, ga je andere jongens tekort doen. Naar de toekomst toe heb je niet veel nodig om ambitie te hebben.”

Voor de ambities van dit seizoen blijft Anthuenis voorzichtig. “We staan nu negende en moeten naar boven kijken. Dit mogen we niet laten verloren gaan, maar - het blijft een cliché - we moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Niemand had gedacht dat we zo snel gered zouden zijn.”

Anthuenis behaalde tegen Charleroi en Bergen de gevraagde 4 op 6. “Er moet een basis van vertrouwen zijn en het bestuur en Aimé moeten er zich goed bij voelen. Maar ik zit al te lang in het voetbal om er nog wakker van te liggen. Vijftien jaar geleden was ik misschien nerveus geworden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties