Omstreden doelpunt De Sutter (gelukkig) niet bepalend

Steurbaut Kersten
| 50 reacties
Omstreden doelpunt De Sutter (gelukkig) niet bepalend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter gaf Anderlecht vrijdag even hoop op puntenwinst op het veld van KV Mechelen. Zijn doelpunt zorgde echter voor veel stof tot discussie.

Bjorn Vleminckx trapte het leer buiten omdat Koen Persoons op de grond was blijven liggen. Anderlecht gaf het leer echter niet terug en zette de aanval in. Tom De Sutter scoorde.

“Ik vroeg aan Jelle Van Damme (foto) nog om de bal terug te geven”, doet Vleminckx zijn verhaal. “Hij deed teken naar Boussoufa, maar Polak zette de aanval op. Hij is zich achteraf komen excuseren, maar het kan niet dat Anderlecht op zo'n manier moet scoren.”

Bij paars-wit hebben ze een andere visie. “Dat is voetbal”, klonk het kort bij Van Damme. “Er zijn nu eenmaal ergere dingen dan een bal die niet wordt teruggegeven.” Ook Boussoufa is zich van geen kwaad bewust. “Vleminckx wou gewoon een pass geven naar de rechtsbuiten, maar hij raakt de bal verkeerd en trapt hem buiten. Dan moeten wij de bal toch niet teruggeven.”

Geen polemiek

Trainer Ariel Jacobs is voorzichtiger. “Het is 2-1 gebleven en voor alle partijen het beste dat we het daarbij laten en geen onnodige polemiek starten.” Peter Maes vult aan: “Gelukkig maar, anders was hier de hel losgebarsten.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties