Marseille wint topper en profiteert van misstap Lyon

Philippe Crols
| 2 reacties

Het Marseille van trainer Eric Gerets (foto) doet weer volop mee voor de titel. Landskampioen Lyon verloor zondag namelijk op eigen veld van Auxerre terwijl Marseille met de zege aan de haal ging in de topper tegen PSG.

Landskampioen Lyon had de Europese uitschakeling van afgelopen week blijkbaar niet goed verteerd. Net voor rust kwam het tegen middenmotor Auxerre 0-1 achter na een doelpunt van Ireneusz Jelen. Het bleef spannend tot net voor het einde van de wedstrijd. Toen maakte Thomas Kahlenberg er 0-2 van.

PSG begon wat later op zondag aan zijn wedstrijd in de wetenschap dat het de leidersplaats kon veroveren. Na twintig minuten stond het echter op achterstand na een treffer van Boudewijn Zenden. Net voor rust kon Ludovic Guily gelijkmaken. Na tien minuten spelen in de tweede helft werd PSG tot tien herleid na de rode kaart voor Zoumane Camara. Daar profiteerde Marseille optimaal van. Bakary Kone en Lorik Cana scoorden binnen de tien minuten de 1-2 en 1-3.

Door deze zege beent Marseille PSG bij op de tweede stek. Beide teams hebben een punt minder dan leider Lyon.