Platini wil een Belgisch-Nederlandse competitie

Platini wil een Belgisch-Nederlandse competitie
Foto: © SC

Michel Platini wil dat België en Nederland een competitie gaan ontwikkelen om op die manier de concurrentie te kunnen aangaan met de grote voetballanden. Dat vertelde hij in Voetbal International.

De voorzitter van de UEFA is namelijk van mening dat de kleine voetballanden enkel nog met de toplanden kunnen concurreren indien ze hun krachten bundelen. Hij staafde dit door te verwijzen naar de Champions League waar alle vier de Engelse ploegen zich plaatsten bij de laatste acht. 

Platini verwees ook naar het voormalige Joegoslavië waar er in het verleden fantastische wedstrijden plaatsvonden. Tegenwoordig is daar alles opgespitst en dooft het voetbal er een beetje uit. 

Daarom vindt Platini het een goed idee om de Belgische en Nederlandse competities samen te voegen. Toch moet het meer zijn dan enkel de beste acht samenvoegen. Er moet namelijk sprake zijn van een soort piramide. "Je moet dan niet alleen de beste acht van ieder land samenvoegen", aldus Platini. "Je denkt dan ook over een tweede en derde divisie. Met een goede promotie- en degradatieregeling. Anders raakt de rest geïsoleerd. Je moet het dan groots aanpakken." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties