Sonck: "Waar waren de Belgen?"

Steurbaut Kersten
| 29 reacties
Sonck: "Waar waren de Belgen?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wesley Sonck maakte in de slotfase zijn 23ste treffer voor de nationale ploeg. Veel leverde dat niet op voor de Rode Duivels. België werd afgemaakt door de Bosniërs.

“Dankzij een snel doelpunt komen zij in hun spel dat ze goed kunnen spelen”, reageert Sonck. “Na de 1-1 was er terug geloof in de zege. We zaten goed in de wedstrijd op dat moment. Moussa (Dembele, nvdr.) kreeg eindelijk goede ballen en Eden (Hazard, nvdr.) pakte uit met goede individuele acties, maar dan komt dat vuurwerk.”
 
“We moeten niet alleen daar naar verwijzen, maar ik vraag me af hoe zoiets mogelijk is. Voor hen was het natuurljik goed dat de wedstrijd even stil lag. Het zou veel beter zijn dat er eens 22 of 23.000 Belgen in het stadion zitten. Wat gaat dat zijn tegen Turkije? Dan spelen we tegen 30.000 Turken. Het wordt tijd dat de bond daar iets aan gaat doen.”
 
Hoop
 

Sonck heeft de hoop op de WK-kwalificatie nog niet opgegeven. “Dit is een mentale tik, maar woensdag is het misschien de omgekeerde wereld. We moeten de volgende wedstrijden met winst afsluiten als we nog mee willen doen voor de tweede plaats.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties