Club, Westerlo en Roeselare grote winnaars zaterdagavond

Anthony Van der Planken
| 2 reacties

Club Brugge, Westerlo en Roeselare hebben zaterdagavond een uitstekende zaak gedaan. De grote verliezers waren Gent, Genk, Tubeke en Bergen.

Club Brugge won thuis nipt van Charleroi. Joseph Akpala bracht de thuisploeg in een leuke wedstrijd op voorsprong, maar na de rust stelde Christophe Grégoire met een knappe goal gelijk. Beide ploegen kregen nog een aantal goede mogelijkheden op de winnende treffer, het was uiteindelijk Club dat verdiend aan het langste eind trok. Jeroen Simaeys buffelde diep in blessuretijd de 2-1 tegen de netten.

Club Brugge doet zo een uitstekende zaak, want tegelijkertijd verloor Racing Genk thuis zwaar van Westerlo. De Limburgers startten uitstekend, maar moesten toch gaan rusten met een 1-2 achterstand. Corstjens opende de score, maar Huysegems stelde al gauw gelijk. Vlak voor de pauze scoorde Ruiz de 1-2. Scheelen maakte in de tweede helft vanop de stip de 1-3. Toen Barda noodgedwongen naar de kant moest, was het Genkse vat helemaal af. Smaakmaker Ruiz dikte in de slotfase nog aan tot 1-4. Westerlo doet zo weer helemaal mee in de strijd om Europees voetbal.

Zeker omdat AA Gent punten liet liggen in Dender. Goals van Destorme en Myrie in de eerste helft zorgden voor een terechte 1-1 einduitslag.

Onderin deed Roeselare alweer een gouden zaak. Ten Heuvel scoorde op het veld van Tubeke de enige goal van de avond. Tubeke kan het behoud nu wel definitief vergeten.

Hetzelfde geldt voor Bergen, dat pijnlijk onderuit ging in Moeskroen. De Draken speelden wel een sterke partij, maar zagen zich genekt door doelpunten van Van Dooren en twee keer Ouali, waarvan één op strafschop. Bergen scoorde tegen via Jarju en Gueye.

Door de opmars van Roeselare moet KV Kortrijk stilaan achteruit beginnen kijken. De Kortrijkzanen bleven in Mechelen steken op een 1-1 gelijkspel. Nochtans waren de bezoekers op voorsprong gekomen via Barbosa, Gorius zorgde er echter voor dat de bordjes in evenwicht bleven.