De Keersmaecker: "Gaan ver om Gerets te overtuigen"

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
De Keersmaecker: "Gaan ver om Gerets te overtuigen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Gerets blijft topkandidaat om René Vandereycken op te volgen als bondscoach van de Rode Duivels. Dat benadrukt bondsvoorzitter François De Keersmaecker.

Gerets verklaarde woensdag dat hij weinig zin had in een dubbelfunctie met een clubteam en de nationale ploeg. Dat is financieel een streep door de rekening van de KBVB. “Ik heb het ook gelezen”, reageert De Keersmaecker aan Voetbalkrant. “Maar Gerets blijft voor ons de nummer één. We zullen er alles aan doen om hem te overtuigen de nieuwe bondscoach te worden.”
 
Die taak ligt in handen van Philippe Collin, voorzitter van de Technische commissie. “Het heeft geen zin om de kandidaten met vijf of zes man te benaderen. Collin zal in een gesprek met Gerets bekijken wat de mogelijkheden zijn. Hij zal zo snel mogelijk aan zijn verkenningsronde beginnen.”

Investering
 
Financiëel heet de Leeuw van Vlaanderen alvast een dure jongen te zijn. “Als we ons kunnen kwalificeren voor een EK of WK, dan betaalt die investering zichzelf meteen terug”, is De Keersmaecker optimistisch. “Als het niet lukt, zitten we wel met een groter probleem.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties