KVM-fans boycotten verplaatsing naar G. Beerschot

Kevin Van Cutsem
| 138 reacties
KVM-fans boycotten verplaatsing naar G. Beerschot
Foto: © SC

Voor de wedstrijd tegen Germinal Beerschot op vrijdag 8 mei zal geen enkele supportersclub van KV Mechelen de verplaatsing naar het Kiel maken, meldt vzw Malinwa, de supportersfederatie van de Mechelaars.

Gisterenavond zaten de 25 supportersclubs die officieel erkend zijn als busclub samen, en zij hebben "in grote onderlinge solidariteit en quasi unaniem besloten om tot een boycot van de ticketverkoop voor Germinal Beerschot over te gaan".

Redenen voor de beslissing zijn dat het aantal tickets voor KV Mechelen tot slechts 670 beperkt is en dat slechts 10 supportersbussen de verplaatsing mogen maken. "Na een ernstige discussie kwamen de supportersclubs tot de conclusie dat de maatregelen hen opgelegd door enerzijds de veiligheidsdiensten van de stad Antwerpen en anderzijds de club Germinal Beerschot zelf, hen voor onoplosbare problemen stelden."

Niemand van de supportersclubverantwoordelijken was bereid om, bij wijze van spreken, via loterij te bepalen wie van hun leden wél en wie niét mee naar Germinal Beerschot mocht. De federatie was anderzijds niet bereid om via loterij te bepalen welke busclub wél, en welke busclub niet mocht arriveren op het Kiel. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties