Dreesen: "Ik was nooit de nieuwe Kompany"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Dreesen: "Ik was nooit de nieuwe Kompany"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie jaar geleden ruilde Timothy Dreesen Lierse voor Club Brugge. De centrale verdediger werd een grote toekomst voorspeld, maar is via Sint-Truiden terug op het Lisp beland. Vanavond strijdt hij met Lierse voor een plaatsje in de bekerfinale.

Een stralend lentezonnetje werpt zich op het Lierse trainingscentrum in Kessel. Onder grote persbelangstelling werken de jongens van Herman Helleputte hun laatste training voor de bekerconfrontatie met Racing Genk af. De Pallieters hebben na het 2-2-gelijkspel in de Cristal Arena een goede uitgangspositie, maar van druk is er weinig te merken.

 

50/50

 

Timothy Dreesen volgde tien jaar geleden de finale tussen Lierse en Standard (3-1 voor Lierse) op een voetbaltornooi in Bassevelde. Op 23 mei wil hij zelf op de Heizel staan. “Ik weet nog dat Cavens een hoofdrol had in de wedstrijd. We moeten nu niet onder stoelen of banken steken dat we opnieuw naar de finale willen”, zegt de centrale verdediger.

 

“Genk zal van in de eerste minuut komen. Wij gaan dat proberen volwassen op te vangen. We hebben in de heenwedstrijd alvast getoond dat ze terecht schrik mogen hebben van ons. Woensdag kunnen we ons opnieuw aan heel België tonen. De kansen op kwalificatie zijn fiftyfifty.”

 

Sterker

 

Zeven jaar later verhuisde Timo naar West-Vlaanderen en waagde hij zijn kans bij Club Brugge. De toen 19-jarige verdediger werd nogal snel de nieuwe Kompany genoemd. “Dat is toen allemaal opgeblazen en ik heb daar nooit aan meegedaan. Ik heb weinig gespeeld bij Club Brugge, maar ik heb er wel veel geleerd. Die periode heeft me sterker gemaakt als voetballer en als mens.”

 

Vorige maand tekende Dreesen een contract voor twee seizoenen op het Lisp. “Met Sint-Truiden en Lierse heb ik een stap terug gezet, maar ik moet niet panikeren. Ik ben nog maar 22 jaar en heb nog genoeg jaren om mij te bewijzen. Sommigen vinden dat ik in Brugge gefaald heb, maar dat laat ik over mij waaien. In Genk heb ik laten zien dat ik het niveau aankan. Dat wil ik volgend jaar met Lierse ook bewijzen.”

 

Ervaring

 

Vandaag strijdt hij samen met Tomasz Radzinski en Jurgen Cavens voor een plaats in de finale. “Als ik zie hoe snel Radzinski nu nog is, ik had tien jaar geleden niet tegen hem willen spelen. Tomasz en Jurgen zijn heel belangrijk voor ons. Niet alleen met hun doelpunten, maar ook met hun ervaring. Zij proberen de groep altijd rustig te houden. Dat kunnen we tegen Genk gebruiken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties