Voetbalbond praat met Louis Van Gaal

De Nijs Michael
| 36 reacties
Voetbalbond praat met Louis Van Gaal
Foto: © SC

Louis Van Gaal liet onlangs weten dat hij zichzelf de geschikte kandidaat vindt om Belgisch bondscoach te worden. Dat is alvast niet in dovemansoren gevallen bij de Belgische voetbalbond, er zijn intussen al gesprekken met de coach van AZ opgestart.

Begin deze week stelde de KBVB een lijstje met vijf kandidaten samen. De komende weken zal een beperkte delegatie gesprekken voeren met deze vijf trainers. Pas na die gesprekken zullen alle kandidaturen samengelegd worden en zal er intern gediscussieerd worden over de tactische en psychologische sterkte, de financiële haalbaarheid én de indruk die de diverse kandidaten nalieten tijdens de gesprekken.

Louis Van Gaal is volgens HLN dé topkandidaat om bondscoach te worden. De coach van AZ zat intussen al rond de tafel met een delegatie bestaande uit bondsvoorzitter François De Keersmaecker, Philippe Collin (voorzitter technische commissie) en Herman Wijnants (lid technische commissie).

Van Gaal loodste AZ dit seizoen naar de Nederlandse landstitel, de 57-jarige oefenmeester ligt er nog tot medio 2010 onder contract. Het bestuur van AZ wil hem echter een contractverlenging aanbieden, maar daar weigert Van Gaal voorlopig op in te gaan. 

Bij de Belgische voetbalbond ontkent men de gesprekken alvast niet. "Een duobaan kan een oplossing zijn. Ideaal is het niet, maar uitzonderlijk is het wel een mogelijkheid voor bepaalde kandidaten", reageert bondsvoorzitter François De Keersmaecker. "Het ideaal is iemand die zich alleen met de nationale ploeg moet kunnen bezighouden, maar we moeten het totaalplaatje zien. Ik ontken noch bevestig dat het om Van Gaal gaat, maar een coach kan zo'n grote naam hebben dat we het erbij moeten nemen dat hij voorlopig ook nog een club traint. We moeten alle elementen in rekening brengen bij onze keuze." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties