De Sart zou voorkeur krijgen op Louis Van Gaal

Mathias Dumarey
| 46 reacties
De Sart zou voorkeur krijgen op Louis Van Gaal
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Jean-François De Sart (foto) zou volgens HNB de voorkeur krijgen op de Nederlander Louis Van Gaal als nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Philippe Collin, belast met de zoektocht naar een nieuwe bondstrainer, zou De Sart nu als topkandidaat zien.

Nadat Eric Gerets al heel snel te kennen gaf nog niet toe te zijn aan het coachen van een land, trok er een Belgische delegatie vorige week richting Noordwijk-aan-Zee, de woonplaats van AZ-trainer Louis Van Gaal. Gisteren zou er normaal een nieuw gesprek met de flamboyante Nederlander gepland zijn geweest, maar Philippe Collin achtte dit gesprek naar verluidt niet meer serieus.

Collin zou zijn zinnen gezet hebben op Jean-François De Sart, de coach van de Belgische beloften. Nochtans zou bondsvoorzitter François De Keersmaecker geen voorstander zijn van de man die Jong België naar het EK en naar de Olympische Spelen van Peking loodste.

De Sart ziet het wel zitten om bondscoach te worden. "Ik wist al dat mijn beurt zou komen en dat ik een serieuze kandidaat ben. Dat dank ik aan mijn resultaten van de voorbije tien jaar en niet aan lobbyen. Ik heb in een gesprek uitgelegd hoe ik de functie zie. Ze hebben mij ook gezegd dat de beslissing niet snel zou vallen. Momenteel heb ik ook nog andere contacten, maar laat duidelijk zijn dat ik de voorkeur geef aan de voetbalbond", besluit De Sart. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties