Cijfers van het weekend: 9, 119 en 2880

Steurbaut Kersten
| 3 reacties

Anderlecht en Standard lieten twee belangrijke punten liggen en Club Brugge staat na zijn tiende nederlaag samen met AA Gent op de derde plaats. Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be zetten voor u de andere cijfers op een rijtje.

1 – Stunten tegen de topploegen leek er niet in te zitten voor Tubeke in eerste klasse. Op drie speeldagen van het einde pakte de club dan toch zijn eerste punt tegen en ploeg uit de G5. En het kan meteen een belangrijk punt zijn in de titelstrijd.

3 – Aleksandar Jankovic heeft zijn intrede bij Lokeren niet gemist. Na de nederlaag op Standard pakte de Serviër 9 op 9. Dat is zijn voorganger Georges Leekens niet gelukt.

8 – Stijn Stijnen mocht zich vrijdag tegen Lokeren opnieuw drie keer omdraaien. Voor de 47e keer dit seizoen. Club zelf wist 55 keer te scoren en heeft een doelsaldo van +8. Daarmee staat blauw-zwart op de zesde plaats. Ter vergelijking: Anderlecht heeft een doelsaldo van +41.

9 – AA Gent dankt zijn opmars in het klassement aan een reeks van negen ongeslagen wedstrijden. De laatste nederlaag van de Buffalo's dateert al van 21 februari. Toen kwam Germinal Beerschot met 1-3 winnen in het Ottenstadion.

9 (bis) – Bergen pakte na een reeks van negen nederlagen op een rij voor het eerst terug een punt tegen Dender. De heropleving komt echter te laat. Bergen is al zeker van de degradatie.

13 – Dertien hoeft niet altijd een ongeluksgetal te zijn. Na twaalf wedstrijden zonder zege pakte Kortrijk zondag eindelijk nog eens de drie punten. Opvallend: de Kerels boekten de zege op het veld van Racing Genk, de nieuwe werkgever van Hein Vanhaezebrouck.

17 -  Guillaume Gillet is de veldspeler die de meeste speelminuten achter zijn naam heeft. Hij miste nog maar zeventien minuten.

43 – Standard speelde een dramatische eerste helft op het veld van Zulte Wargem. Pas na 43 minuten werd Sammy Bossut een eerste keer aan het werk gezet. Hij kende geen problemen met de zachte kopbal van Milan Jovanovic.

96 – Zo lang duurde de wedstrijd tussen Tubeke en Anderlecht. Marcin Wasilewski maakte in de 95e minuut de gelijkmaker voor Anderlecht.

119 – Lokeren en jong Belgisch talent, het gaat toch samen. Tegen Club Brugge stonden zes landgenoten op het scheidsrechtersblad. Hun gezamenlijke leeftijd was 119 jaar. Killian Overmeire (23) was de oudste, Laurens De Bock (16) de jongste. Vier Belgen (Overmeire, Nill De Pauw (19), Stijn De Wilde (20) en Arne Ivens (21) ) kwamen ook in actie.

797 – Het is gelukt. Bassalia Sakanoko heeft zijn eerste doelpunt van het seizoen gemaakt. De aanvaller van Moeskroen had daar 797 minuten voor nodig en dan was er nog wat hulp nodig van een blunderende Silvio Proto om de bal tegen de netten te krijgen.

2880 – Slechts twee spelers hebben alle wedstrijden van begin tot einde afgewerkt. Het gaat niet toevallig om twee doelmannen: Bram Verbist (foto) van Cercle Brugge en Sammy Bossut van Zulte Waregem. Tot voor dit weekend kon ook Peter Mollez zich tot het selecte clubje rekenen, maar de doelman was na de slechte reeks van KV Kortrijk mentaal niet klaar om de wedstrijd op Racing Genk af te werken. En wat deed Kortrijk zonder Mollez? Winnen. (AN)