Proto: "Mooi souvenir voor mijn carrière"

Steurbaut Kersten
| 24 reacties
Proto: "Mooi souvenir voor mijn carrière"
Foto: © SC

Silvio Proto kreeg in de 91ste minuut nog een applausvervanging van Aimé Anthuenis. De doelman speelde zo goed als zeker zijn laatste wedstrijd voor Germinal Beerschot.

“Een adieu? Dat weet ik niet”, aldus Proto. “Normaal keer ik terug naar Anderlecht, maar in voetbal weet je nooit. Het is iets dat mij alvast niet bezighoudt. We zien wel wat komt.” Op Tubeke zal de Rode Duivel niet meer in doel staan. Dan krijgt de jonge Thomas Kaminski zijn kans.

 

“Ik heb een goed seizoen achter de rug”, zegt de tweede in het referendum van Speler van het seizoen bij Germinal Beerschot. “Na twee jaar zonder te spelen, kwam ik met veel twijfels naar Antwerpen. Hier heb ik terug veel vertrouwen en ervaring opgedaan. Ik heb negen keer de nul gehouden. Dat is niet slecht voor een ploeg die tegen de degradatie speelt.”

 

Ook aan zijn verblijf in Antwerpen en de paars-witte supporters houdt Proto een goed gevoel over. “Ik heb de Vlaamse cultuur en Antwerpen beter leren kennen. Het is een schitterende stad met een leuke sfeer. Ook de supporters hebben me veel steun en erkenning gegeven. Ik hou er een mooie souvenir voor de rest van mijn carrière aan over.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties