Vrasene wint finale Wisselbeker Top Sport

Gentil Dossche
| 1 reacties
Vrasene wint finale Wisselbeker Top Sport
Foto: © SC

Topvoetbal om van te snoepen. De talrijke toeschouwers smaakten het genoegen van een prachtige wedstrijd die, zelfs na de verlengingen, nog geen winnaar opleverde. In de strafschoppenreeks bleek Vrasene sterker dan Robur Moerzeke.

 

Beide ploegen legden een bijna identiek parcours af om tot in de finale van het 14de Wisselbekertornooi Top Sport Lebbeke te komen.


In de schiftingen won Vrasene achtereenvolgens van Sint-Gillis-Waas, Kruibeke, Temse en Waasland. Ook de kwartfinales tegen Grembergen werden tot een goed einde gebracht, al was er in de terugwedstrijd geen overschot (2-0 en 2-2). Het vlotte voetbal van voordien bleef enigszins achterwege in de halve finale tegen Rapide Lebbeke. Pas kort voor het einde mochten de Waaslanders juichen (1-0).

Robur Moerzeke  begon met een gelijkspel bij Grembergen, maar zette nadien Lokeren-Doorslaar, Sp. Waasmunster en Daknam haast moeiteloos opzij. Robur ging op zijn elan verder en Sint-Gillis-Waas had geen verhaal in de kwartfinales (4-1 en 1-2). De halve finale tegen Grimbergen was er eentje om in te kaderen. 90 minuten lang toonden beide ploegen dat zij ééntijds voetbal over de flanken al goed onder de knie hebben. Met sprankelend voetbal en zeer gesmaakte hoogstandjes bleef Robur aan de winnende hand (4-2). Voor het 2de opeenvolgende jaar mochten zij naar de finale.

De eerste helft van de finale was er eentje van zenuwachtig aftasten en oppassen voor de counter. Toch werd er aan een hoog tempo gespeeld en vele halve kansen afgedwongen. Rust 0-0.

Na de pauze kozen beide ploegen resoluut voor de aanval en zat het publiek op het randje van de stoel. Om beurten hing er een goal in de lucht. Bjorn Daelman ging aan de haal over de linker flank en dropte het leder voor doel. De bal werd onvoldoende weggewerkt en Sven Van der Herten zette de netten bol (67’). Vrasene kon niet lang genieten van de voorsprong. Thomas Deckers ging in de fout op de doorgebroken Steven Wuytack en de voortreffelijk leidende Jan Arijs legde de bal op de stip. Steven De Graeve knalde onhoudbaar in de linker benedenhoek (74’). Robur voelde dat er meer inzat en dreef Vrasene achteruit. Tom Marcelo tikte de snelle Wuytack aan en opnieuw kwam De Graeve oog in oog met de doelman van Vrasene. De middenvelder koos de rechter hoek maar Deckers ranselde het leder uit zijn doel (82’).

Ook in de verlengingen werd niet meer gescoord en dus moesten strafschoppen de winnaar aanduiden. Toen Jonas Sinnaeve zijn penalty binnentrapte was voor Robur de kous af (4-1).

KFC Vrasene: Thomas Deckers, Tom Marcelo, Jonas De Breucker, Chakib Charifi, Floris De Simpel, Jonas Sinnaeve, Bjorn Daelman, Laurence Agyepong, Christof Brokken, Pieter Heyndrickx, Niels Franckaert, Sven Van der Herten, Toon Praet, Brent Debeule, Kenneth Vertenten, Kenneth Bordui

KFC Robur: Bert Peelman, Sander Malfliet, Thomas Van Driessche, Brian Chonquerez, Joris Vernimmen, Yannick Permentier, Jonas Cattrysse, Bruno Westerlinck, Steven Wuytack, Pieter Vermeir, Ben Dupont, Kenny Smet, Steven De Graeve, Pieter Cattrysse, Yannick Van Driessche, Bernard Van Eetvelde

 

Doelpunten: 67’ Sven Van der Herten 1-0; 71’ Steven De Graeve 1-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties