Club Brugge was dit seizoen 'historisch slecht'

Mathias Dumarey
| 64 reacties
Club Brugge was dit seizoen 'historisch slecht'
Foto: © SC

Het is nog niet zo erg als begin de jaren '80 na het vertrek van Ernst Happel, maar de periode die blauw-zwart nu meemaakt is er toch wat mee te vergelijken. Zo zit Club na het vertrek van Trond Sollied al een paar jaar in een neerwaartse spiraal.

Club Brugge beëindigt dit seizoen als derde of als vierde en dat mag een klein wonder heten. De naakte cijfers bewijzen dat de West-Vlamingen een historisch slecht seizoen doormaakten, wat afscheidnemend trainer Jacky Mathijssen ook mag beweren.

Club Brugge behaalde op dit ogenblik 56 punten uit 33 speeldagen. Het is van het seizoen 1992-1993 geleden dat blauw-zwart het nog zo slecht deed. Toen werd Club Brugge met 56 punten zesde. Club behaalde tot dus ver ook maar zeventien overwinningen. Dat is te weinig voor een topteam. Twee jaar geleden, onder Emilio Ferrera en Cedomir Janevski, werd nog slechter gedaan met veertien overwinningen. De jongste jaren buiten beschouwing gelaten is het al van 1993 geleden dat Club zo weinig won. Toen haalde het zestien overwinningen. Daarvoor moeten we al terug gaan naar het catastrofale jaar 1982 toen Club ei zo na degradeerde.

Ook wat het aantal gemaakte doelpunten betreft en het aantal tegengoals die het slikte, doet Club Brugge het dit seizoen bijzonder slecht. Er werd dit seizoen al 55 keer gescoord, wat toch al wat beter is dan vorig jaar, maar het is toch ook al van 1994 geleden dat er zo weinig werd gejuichd in het Brugge-kamp. Vijftien jaar geleden bleef Club steken op 54 goals, waarvan de meeste van de voet of kop kwamen van Daniel Amokachi (14) en Lorenzo Staelens (12).

Club pakte dit seizoen al 49 goals, belachelijk veel voor een zichzelf respecterend topteam. Het is al 26 jaar geleden dat de verdediging zo lekte. In 1983 kreeg blauw-zwart ook 49 goals binnen. Overigens, op dit moment scoren tien teams beter dan Club Brugge. Stijn Stijnen kon maar in zeven wedstrijden zijn netten schoon houden. Het is 35 jaar geleden dat Club nog zo zwak op dat vlak presteerde. Ter vergelijking: Standard hield dit seizoen zestien keer de nul. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties