Tweedeklassers bijten in het zand

Rombaux Gunther
| 11 reacties
Tweedeklassers bijten in het zand
Foto: © SC

KV Woluwe-Zaventem en Royal Boussu Dour Borinage staan dichtbij een finaleplaats in de eindronde voor een plaatsje in tweede nationale. Beide derdeklassers bleken te sterk voor de tweedeklassers.

Woluwe-Zaventem ving het technisch vaardige Olympic Charleroi goed op. De derdeklasser klom reeds na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Jente Van Ongeval knikte de hoekschop tegen de touwen. Charleroi nam meer initiatief maar de thuisclub hield knap stand. Na een uur spelen herstelde Zaventem het evenwicht. Stuckens zette zich door op de flank en bracht Vandeputte in stelling. Deze aarzelde niet en schoot het leer staalhard tegen de netten. Ei zo na werd de score nog opgedreven, maar de lat voorkwam een derde treffer.

Ook RBD Borinage bezorgde zich een mooie uitgangspositie in Hamme. Vinnie Verhoeven bracht de tweedeklasser op voorsprong maar de bezoekers stelden nog voor rust gelijk. Silvestri plaatste een vrijschop netjes in doel. Na de rust dreef de derdeklasser de score nog op tot 1-3, waardoor Hamme komende zondag in de terugwedstrijd voor een aartsmoeilijke opdracht staat.


Woluwe-Zaventem - O. Charleroi 2-0
VW Hamme - RBD Borinage 1-3

De terugwedstrijden worden komende zondag afgewerkt om 16 uur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties