Vleminckx haakt af voor de Kirin Cup

Vleminckx haakt af voor de Kirin Cup
Foto: © SC

Interim-bondscoach Franky Vercauteren gaf een bijzonder ruime selectie vrij voor de Kirin Cup omdat hij vreest voor een aantal afzeggingen. De trainer krijgt alvast gelijk van Björn Vleminckx, hij is de eerste die afhaakt voor het tornooi.

De Kirin Cup is geen officieel Tornooi en daarom zijn clubs niet verplicht om hun spelers af te staan. Bovendien moeten Anderlecht, Standard, Racing Genk en KV Mechelen deze week nog aan de bak. Daarnaast hebben ook enkele Rode Duivels in het buitenland nog wedstrijden met hun club voor de boeg.

Franky Vercauteren houdt daarom rekening met enkele afzeggingen. Björn Vleminckx is de eerste speler die zijn kat naar Japan stuurt. De aanvaller van KV Mechelen heeft namelijk een operatie gepland. "Eén dag na de bekerfinale onderga ik een neusoperatie", legt Vleminckx uit in HNB.

"Ik zou die operatie een week kunnen laten uitstellen, maar dan mis ik een week van de voorbereiding en dat heeft KV Mechelen liever niet. Het is jammer dat ik deze kans laat schieten, maar als ik goed blijf presteren dan krijg ik zeker nog kansen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties