François: "Internationals bleven thuis op mijn initiatief"

De Nijs Michael
| 9 reacties
François: "Internationals bleven thuis op mijn initiatief"
Foto: © SC

De Rode Duivels zijn momenteel aan het werk op de Kirin Cup in Japan, maar de Belgen treden er aan met een veredelde B-, of misschien zelfs C-ploeg. Onder andere Standard hield zijn internationals thuis, tot woede van de voetbalbond.

Standard en Anderlecht speelden vorige week nog testmatchen om de titel. Beide rivalen hadden afgesproken dat de winnaar zijn internationals wel zou afstaan, omdat de landskampioen automatisch geplaatst is voor de groepsfase van de Champions League. Standard kwam echter terug op die beslissing, waardoor zowel de internationals van Anderlecht als van Standard afwezig zijn in Japan.

"Ik heb het initiatief voor die fax genomen", reageert Standarddirecteur Pierre François in HLN. "Ik heb de spelers laten tekenen. Zodat ze achteraf niet konden zeggen: 'Wij hadden graag mee naar Japan gereisd.' Ze hebben getekend voor mij, niet voor de voetbalbond. Ik heb dus de verantwoordelijkheid genomen om mijn drie internationals niet te laten gaan."
 
"Defour is op, Witsel is moe en De Camargo pas terug uit blessure", verklaart François de Luikse afzeggingen. "Trouwens, wij hebben met de voetbalbond een CAO waarin staat dat de spelers recht hebben op vier weken congé. Voilà, die hebben ze nu."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties