"Dit is het Rock Werchter van het voetbal"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
"Dit is het Rock Werchter van het voetbal"
Foto: © SC

Het nieuwe voetbalseizoen begint eind juli, maar op een voetbalfeest moet u niet meer zo lang wachten. Volgend weekend (26-28 juni) komen in Gent rond de Blaarmeersen bijna 5.000 voetballers samen voor de dertiende editie van de Keizer Karel Cup.

“Dit is het Rock Werchter onder de voetbaltornooien.” Een passende vergelijking van Peter Verplancken van Sportizon. De Keizer Karel Cup is niet het eerste beste minivoetbaltornooi.

 

Wat dertien jaar geleden begon met amper zestien ploegen is anno 2009 uitgegroeid tot een heus evenement met 348 teams verspreid over drie dagen. “Dit is het grootste tornooi in Europa wat betreft deelnemers, toeschouwers en ploegen”, onderstreept Verplancken.

Veel profs

 

Ook bij de profvoetballers geniet de Keizer Karel Cup veel aanzien. In het verleden prijkten de namen van Vincent Kompany, Anthony Vanden Borre, Filip De Wilde, Maarten Martens, ... al op de affiche. “Vrijwillig”, wordt benadrukt. “Zij schreven allemaal hun eigen ploegje in zonder dat we hen gecontacteerd hebben.” Dit jaar dartelen peter Frédéric Dupré (foto), Olivier Deschacht, David Destorme en Vadis Odjidja rond op de velden in de schaduw van de Topsporthal.

 

“Voor mij is dit het belangrijkste tornooi van het jaar”, lacht Dupré, net terug van huwelijksreis in Namibië. “Het is het enige tornooi dat ik in het Gentse nog niet heb gewonnen. Daar wil ik dit jaar verandering in brengen.”


De Keizer Karel Cup in cijfers

 

13 – De Keizer Karel Cup is toe aan zijn dertiende editie.

31 – Er worden 31 terreinen aangemaakt voor drie dagen minivoetbal.

64 – Vrouwenvoetbal zit in de lift. Gent mag volgend weekend 64 damesploegen verwachten.

348 – Met 348 ploegen is de Keizer Karel Cup het grootste minivoetbaltornooi in Europa.

425 – Zoveel ploegen deden een aanvraag voor deelname.

1400 – De voetballiefhebber staat voor heugelijke dagen. Niet minder dan 1400 wedstrijden worden er volgend weekend afgewerkt.

20 tot 40.000 – Het aantal toeschouwers dat tijdens de drie dagen in Gent worden verwacht.


Randanimatie

 

Ook voor de minder sportieve medemens valt er op de Keizer Karel Cup voldoende te beleven. Via een Giant Kicker en een Dare-to-jump kan je gesigneerde truitjes van de Rode Duivels en Manchester City winnen. ’s Avonds zorgt DJ Zohra voor de juiste muziek tijdens den derden helft. (GV)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties