Bergen haalt opnieuw twee versterkingen
T. Coremans
| 11 reacties
Bergen haalt opnieuw twee versterkingen

Dat Bergen volgend seizoen opnieuw naar eerste klasse wil blijkt uit de aanwervingen die de club verricht. Khalifa Sankaré en Jannis Coppin komen de Bergense rangen versterken.

De Henegouwse neo-tweedeklasser verstevigt de ploeg vooral met aanwinsten die al een redelijke ervaring kennen met de hoogste afdeling. Daaruit blijkt dat de ploeg zo snel mogelijk terug wil naar de Jupiler Pro League. Door het aantrekken van Khalifa Sankaré en Jannis Coppin haalt de ploeg – nadat het eerder deze week Dickson Agyeman al wist te strikken – spelers binnen die een rijk verleden in eerste klasse kunnen opbiechten.


Les Dragons plukken beide spelers weg bij Zulte Waregem. De Senegalees leek al langere tijd op overschot bij de West-Vlamingen. Vorig seizoen was de 24-jarige verdediger nog actief in de tweede klasse. Sankaré speelde er een sterk seizoen, toch nam KV Oostende hem niet definitief over. Bij Bergen moet de voormalige voetballer van US Boulogne de concurrentie aangaan met onder meer Ludovic Buyssens en Roberto Mirri.


De transfer van Coppin naar Henegouwen is opmerkelijker te noemen. De jonge aanvaller kiest duidelijk voor speelminuten. Francky Dury gaf de ex-belofteninternational vrije baan. Coppin maakte tot nog toe 22 opwachtingen in de Jupiler Pro League waarin hij amper drie keer wist te scoren.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties