Genk blijft foutloos

De Nijs Michael
| 10 reacties

Racing Genk blijft voorlopig foutloos in deze oefencampagne. De Limburgers wonnen eerder al met 0-16 bij Henis en 0-2 bij Bree, vanavond ging Tongeren voor de bijl met 1-4. Eric Matoukou maakte zijn wederoptreden.

Genk kon de partij amper beter beginnen, al na 5 minuten bracht Pudil de Limburgers op voorsprong met een volley. Lang was de vreugde van de bezoekers echter niet, meteen na de aftrap maakte Tomasetig namens Tongeren gelijk. Huysegems en Camus kregen nog een kans op de 1-2, maar het was tot vijf minuten voor de pauze wachten voor Genk opnieuw op voorsprong klom. Barda knikte een voorzet van Pudil binnen. Nog voor de pauze zette Huysegems een lichte strafschop om: 1-3.

Na de rust startte Genk met 10 nieuwe veldspelers, waaronder de wederoptredende Eric Matoukou (foto). Tongeren bracht Genk nooit in gevaar, de score had zelfs nog hoger kunnen oplopen indien het vizier van -een overigens sterk spelende- Jelle Vossen scherper had gestaan. 20 minuten voor tijd kon belofte Peeters de 1-4-eindcijfers vastleggen.

Opstelling KRC Genk 1ste helft: Verhulst, Durwael, Carlos, Joneleit, Tiago, Camus, Tozser, Hubert, Pudil, Barda en Huysegems.

Opstelling KRC Genk 2de helft: Verhulst, Daeseleire, Cornelis, Matoukou, Peeters, Bakx, Toth, Ederson, De Bruyne, Santermans en Vossen.

Doelpunten: 5' Pudil 0-1, 6' Tomasetig 1-1, 39' Barda 1-2, 44' Huysegems 1-3, 67' Peeters 1-4.