Lukaku scoort voor winnend Anderlecht

De Nijs Michael
| 14 reacties

Anderlecht heeft vanavond, in tegenstelling tot concurrenten Standard en Club Brugge, wel kunnen winnen. De Brusselaars versloegen tweedeklasser Doornik met 1-4. Romelu Lukaku scoorde zijn eerste doelpunt voor de vice-landskampioen.

De partij kon nauwelijks beter beginnen voor Anderlecht, al na vier minuten had Kanu zijn werkgever op voorsprong gezet. Tom De Sutter zette paars-wit nog voor het kwartier helemaal op rozen. De topschutter van Anderlecht maakte er met zijn eerste seizoenstreffer 0-2 van. Op het half uur zorgde Cardon voor de aansluitingstreffer, maar Reynaldo loodste Anderlecht alsnog naar een veilige ruststand: 1-3.

In de tweede helft hadden de Brusselaars de partij onder controle. De zestienjarige Lukaku, die inviel bij de rust, mocht de 1-4-eindcijfers op het bord zetten. Het enige minpunt voor de vice-kampioen is het uitvallen van Hernan Losada. De middenvelder werd na een kwartier in de eerste helft geblesseerd naar de kant gehaald, het is niet duidelijk hoe ernstig de blessure is.

Eerste helft: Schollen, Mazuch, Deschacht, Bernárdez, Wasilewski, Sare, Losada (16' Reynaldo), Diandy, Legear, Kanu, De Sutter

Tweede helft: Proto, Deschacht (70' Boufleur), Juhasz, Wasilewski (70' Bernárdez), Van Damme, Sare (70' Diandy), Polak, Chatelle, Reynaldo (70' Bulykin), Iakovenko, Lukaku (80' Mukendi)

Doelpunten: 04' Kanu (0-1), 13' De Sutter (0-2), 29' Cardon (1-2), 39' Reynaldo (1-3), 56' Lukaku (1-4)