Charleroi haalt doelman en verdediger bij Amiens

De Nijs Michael
| 0 reacties
Charleroi haalt doelman en verdediger bij Amiens
Foto: © SC

Charleroi heeft twee inkomende transfers gerealiseerd. De Karolo's kunnen volgend seizoen rekenen op de diensten van Sébastien Chabbert en Maxime Brillault, beide spelers komen over van Amiens SC.

Chabbert (foto) is een solide doelman die zijn opleiding genoot bij AS Cannes. Vervolgens stond Chabbert ook op de loonlijst van Lens, waar hij acht jaar tweede doelman was, en FC Metz. De voorbije twee seizoenen verdedigde de 31-jarige Fransman de kleuren van Amiens SC. In 1996 kroonde hij zich met Frankrijk overigens ook tot Europees juniorenkampioen.

Met Brillault haalt Charleroi ook een centrale verdediger weg in Frankrijk. De 26-jarige Fransman verdedigde afgelopen seizoen de kleuren van Amiens, voordien was hij ook aan de slag bij FC Libourne-Saint-Seurin, US Orléans, Chamois Niortais FC en Stade Rennais.

Zowel Chabbert als Brillault vinden in het Zwarte Land een oude bekende terug. De laatst genoemde speelde eerder in zijn carrière al samen met Cyril Théréau, terwijl de doelman bij Cannes en Lens ploegmakker was van Majid Oulmers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties