Devroe: "Nieuwe maatregel zal voor discussie zorgen"

Philippe Crols
| 25 reacties
Devroe: "Nieuwe maatregel zal voor discussie zorgen"
Foto: © SC

Club Brugge verloor onlangs tegen Westerlo. In die vriendschappelijke wedstrijd kreeg de ploeg van Jan Ceulemans een strafschop. Luc Devroe, de sportleider bij Club Brugge, was in tegenstelling tot de meeste mensen niet verbaasd.

Westerlo kreeg de strafschop nadat er werd getrokken en geduwd in de grote rechthoek. Iedereen dacht dat de scheidsrechter had gefloten voor een aanvallende overtreding, maar niets was minder waar. De bal ging op de stip.

"Ik had het wel zien aankomen", vertelde Luc Devroe (foto) aan Gazet van Antwerpen. "Het is de nieuwe richtlijn en ik voorspel dat die voor veel discussie gaat zorgen. Het wordt voor de scheidsrechters alvast niet eenvoudiger. Voor ons is het goed dat we hier in de voorbereiding al op gewezen worden en niet tijdens de competitie."

Robert Jeurissen, de voorzitter van de Scheidsrechterscommissie, gaf extra duiding. "We willen het irritante geduw en getrek tijdens stilstaande fases eruit halen. Het loopt namelijk de spuigaten uit. De normale werkwijze is als volgt: de spelleider moet voor de bal getrapt is, de betrokkenen tot de orde roepen. Als het geduw en getrek niet stopt, komt er een sanctie. Ik hoop dat de spelers snel beseffen dat ze dus maar beter kunnen stoppen met die irritante overtredingen", aldus de gewezen scheidsrechter. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties