Genk raakt niet voorbij OH Leuven

De Nijs Michael
| 9 reacties

OH Leuven deed zijn naam van moeilijke oefenpartner gisteren alle eer aan. De Vlaams-Brabantse tweedeklasser hield Racing Genk in bedwang, het bleef 0-0. Eerder ging landskamioen Standard al onderuit op Den Dreef.

De eerste mogelijkheid in de partij was voor Genk, maar het vizier van Peeters stond niet goed afgesteld. Na een kwartier kon de zestienjarige Ryckx zijn poging wel binnen het kader houden, maar de plaatselijke doelman voorkwam een doelpunt. OH Leuven was meteen wakker en reageerde via Schouterden. De lat hield Racing Genk echter op gelijke hoogte. Even later probeerde Schouterden het opnieuw, maar deze keer was Courtois bij de pinken. Een zwakke eerste helft eindigde dan ook op 0-0.

De eerste opwinding uit de tweede helft kwam van Toth. De speler van Genk revancheerde zich na een duel en kreeg een rood karton onder de neus geduwd. Genk moest daardoor nog meer dan een half uur met tien man aan de bak. Toch mag Genk nog blij zijn, want amper een minuut later had ook Matoukou een rode kaart verdiend na een zware overtreding, de scheidsrechter hield het echter bij geel.

Net voor het uur was er opnieuw opschudding op Den Dreef. Deze keer claimden de Limburgers een strafschop wegens handspel, maar de scheidsrechter reageerde niet. Ondanks alle betwistbare fases had Daeseleire nog de overwinning aan de voet, de Vlaams-Brabantse goalie hield hem echter van een doelpunt. Bakx kreeg nog twee mooie kansen op het winnende doelpunt, maar ook OHL verkwanselde nog een dubbele mogelijkheid. Daardoor stond er na negentig minuten een brilscore op het scorebord.

Opstelling OH leuven: Ruttens, Depauw, Vaesen (73' Themelin), Vastmans (46' verhamme), Gaye (60' Fariat), Annys, Weuts (73' Van Ongeval), Ferreira Lino (13' Beckers), Ruytinx (c) (60' Eboigbe), Raymaekers (73' Vermeiren) en Schouterden.

Opstelling KRC Genk: Courtois, Daeseleire (73' Cornelis), Matoukou, Durwael, Santermans, Rykx (60' Anele), Toth (c), Vossen (46' Bakx), Peeters, De Bruyne (67' Hubert), Koita (79' Huysegems).