Roeselare nipt voorbij Oostende

De Nijs Michael
| 0 reacties
Roeselare nipt voorbij Oostende

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare vocht enkele weken geleden nog om het behoud, maar intussen staat het nieuwe seizoen al voor de deur. De West-Vlamingen oefenden gisteren bij streekgenoot Oostende, de tweedeklasser moest met 0-1 de duimen leggen.

Oostende was de gevaarlijkste ploeg in de openingsfase, maar een kopbal van Mokulu kon doelman Dutoit niet verontrusten. Roeselare oogde niet echt scherp in offensief opzicht, maar toch kregen de zwart-witten enkele mogelijkheden. El Gaaouiri schoot eerst over, terwijl doelman Delwarte een tweede poging kon stoppen. Tussendoor werd een doelpunt van Tanghe afgekeurd wegens een voorafgaande fout van John

Na de rust kwam het eerste gevaar opnieuw van Mokulu, maar Dutoit gaf andermaal geen krimp. Aan de overkant stuitte Dissa op Delwarte. Na tien minuten in de tweede periode zag het er plots slecht uit voor Roeselare. Provoost trok aan de noodrem en kreeg terecht zijn tweede gele kaart. Toch gingen de zwart-witten alsnog met de zege aan de haal, Tanghe trapte binnen na voorbereidend werk van Vanneste en El Gaaouiri. Oostende kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar Dutoit verhinderde een doelpunt van Xavier Deschacht.

Doelpunt: 75' Tanghe (1-0)

KV Oostende: Delwarte, Luissint, Vandenberghe, Lahousse, Demamla (25' Laleman), Pecqueux (60' Deschacht), Chendri, Mokulu (60' Coussement), Coulibaly, Vanderbiest en Jordy

KSV Roeselare: Dutoit, Van Loo (68' Goossens), Vandenbussche, De Wagt, Huyghebaert (68' Hellings), El Gaaouiri (83' Ternest), Provoost, Tanghe (83' Winnock), Ten Heuvel, Dissa (68' Mulisa) en John (68' Vanneste)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties