Anderlecht vernedert Turkse vice-kampioen

Steurbaut Kersten
| 108 reacties
Anderlecht vernedert Turkse vice-kampioen
Foto: © SC

Anderlecht houdt zijn droom om samen met Standard naar de poulefase van de Champions League te gaan levendig. Een sterk paars-wit kende thuis geen genade met Sivasspor en stuurde de Turken met een 5-0-nederlaag terug naar huis.

Anderlecht wou koste wat kost een BATE Borisov-scenario vermijden en begon tegen Sivasspor sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd. Mbark Boussoufa was al snel dicht bij de 1-0, maar de kleine Marokkaan knalde een uitstekende mogelijkheid in het zijnet.

Sivasspor diende zich aan als een moeilijke klip, maar in het Astridpark kon de nummer twee uit de Turkse Süper Lig die verwachtingen niet inlossen. Doelman Michael Petkovic onderstreepte de Turkse onmacht en ging knullig onder een hoekschop van Thomas Chatelle door. Tom De Sutter profiteerde optimaal en kopte de openingstreffer tegen de netten.


Sterke Suarez

De vice-landskampioen berustte niet in de kleine voorsprong en ging verder op zijn elan. Met resultaat. Net voorbij het halfuur lagen er al drie in het Turkse mandje. Een sterk spelende Matias Suarez dolde met de bezoekende verdedigers en bood na een knappe dribbel Boussoufa op een schoteltje de 2-0 aan. Chatelle was goed gevolgd om de rebound op een kopbal van Marcin Wasilewski tegen de paal onder Petkovic binnen te schuiven: 3-0.

Anderlecht nam na de rust wat gas terug, al was De Sutter al snel dicht bij een vierde treffer. Doelman Petkovic toonde zich deze keer echter wel attent en ranselde de kopbal van de West-Vlaming uit de hoek. Aanvallend kon Sivasspor echter geen vuist maken. Silvio Proto was vanavond in eerste instantie supporter en dan pas paars-wit sluitstuk.


Aanvallende weelde

Een kwartier voor tijd werd Suarez met een staande ovatie beloond voor zijn sterke prestatie. De ingevallen Nicolas Frutos toonde meteen zijn kwaliteiten én onderstreepte de aanvallende luxe bij paars-wit. Na een minuut bood hij De Sutter zijn tweede van de avond aan en in de toegevoegde tijd zette de Argentijn de forfaitcijfers zelf op het bord.

De Bruselaars kunnen volgende week met een gerust gemoed richting Turkije afzakken en zijn klaar voor de competitiestart van dit weekend. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties