Lokeren: Strijden voor de top zes

Dirk Pieters
| 12 reacties
Lokeren: Strijden voor de top zes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

Sporting Lokeren deed het afgelopen seizoen veel beter dan verwacht. Het speelde tot enkele speeldagen voor het einde nog mee voor de Europese plaatsen. Uiteindelijk moesten de Waaslanders tevreden zijn met een zevende plaats. Vooral Moussa Maazou, ondertussen naar Rusland vertrokken, werd een revelatie. De spits deed heel wat toppers pijn met zijn doelpunten. Kan Lokeren ook zonder Maazou een knappe plaats in het klassement bemachtigen?

* TRANSFERS

Lokeren moet het uiteraard stellen zonder Moussa Maazou, maar de ploeg van trainer Aleksandar Jankovic haalde heel wat aanvallende versterkingen binnen. Omer Golan en David Janczyk krijgen heel wat concurrentie met Tomo Sokota, Donovan Deekman en Iddi Baba. Vooral van die eerste verwacht men bij Lokeren de nodige doelpunten. Met Sulejman Smajic (foto)haalde de club ook nog een revelatie van vorig seizoen in huis. De dribbelvaardige middenvelder verliet Dender en ondertekende een contract op Daknam.

Lokeren zag ook enkele spelers vertrekken, maar deze trokken bijna allemaal naar lagere reeksen. Enkel Nebosja Pavlovic ging naar reeksgenoot KV Kortrijk. Stijn De Wilde, die vorig seizoen als jongere zijn kans kreeg, maakte de overstap naar tweedeklasser Beveren.

* SPELERS IN DE SPOTLIGHT


Het ziet er naar uit dat Lokeren aanvallend goed is gewapend. Met Tomo Sokota haalde het een echte goalgetter in huis. De stevige Sokota (1m92, 89 kg) was in 2000 en in 2001 topschutter in zijn land. Hij voetbalde vier jaar voor Benfica en twee jaar voor Porto. In 2007 keerde hij terug naar Dinamo Zagreb, waar hij samenspeelde met Bosko Balaban. Het was trouwens gewezen Genk-spits Branko Strupar die hem overtuigde om naar België te komen.

* VERWACHTINGEN


Lokeren verraste eind vorig seizoen al met fris en aanvallend voetbal. Als de Waaslanders dat ook dit seizoen kunnen brengen, is een plaats in de linkerkolom binnen handbereik. De Lokerse sterkhouders bleven op Daknam en kregen met Sokota het gezelschap van een potentiële topper. Als alles goed draait, kan Lokeren zelfs meestrijden om een plek in de top zes.

* PROGNOSE


Achtste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties