Gent grijpt naast stunt in Rome

Anthony Van der Planken
| 36 reacties

AA Gent heeft net niet voor een stunt kunnen zorgen op het veld van AS Roma. De Buffalo's stonden lange tijd 0-1 voor, maar verloren in de laatste twintig minuten toch nog met 3-1.

Roma was in eigen stadion heer en meester, maar het was wel Gent dat aan de rust op voorsprong stond. Mbaye Leye scoorde de verrassende 0-1.

In de tweede helft incasseerden de Buffalo's echter nog drie doelpunten. Meteen na de pauze maakte Totti de gelijkmaker. Twintig minuten voor het einde dwong de Romeinse superster een penalty af en zette die zelf om: 2-1. Gent dreigde te verzuipen, zeker na de rode kaart voor Kenny Thompson, maar wist de schade te beperken. Enkel Vucinic wist in het slot nog te scoren.

Met de 3-1 nederlaag is de terugwedstrijd in Gent wel gered. Over één week ontvangen de Buffalo's Roma in het eigen Ottenstadion.