Charleroipubliek haalt uit naar Vlamingen

De Nijs Michael
Charleroipubliek haalt uit naar Vlamingen
Foto: © SC

Wie dacht dat we met Standard - STVV de meest incidentrijke wedstrijd van de speeldag al hadden gezien, heeft het goed mis. Charleroi en Club Brugge maakten er vanavond een echte veldslag van. Het Charleroipubliek deed er nog een schepje bovenop.

Charleroi ging in eigen huis met 1-2 voor de bijl tegen Club Brugge. Het had er voor de Karolo's echter helemaal anders kunnen uitzien, maar nog voor de pauze moesten ze met negen verder na de terechte uitsluitingen van Chakouri en Oulmers.

Na de pauze ging het van kwaad naar erger. Ook Cordaro werd naar de kleedkamer verwezen, waarna de poppen helemaal aan het dansen gingen. De aanhang van Charleroi liet zich niet onbetuigd en gooide allerlei projectielen naar het hoofd van Clubdoelman Stijn Stijnen.

De spionkop van Charleroi haalde bovendien enkele bedenkelijke spreekkoren boven. "Et les Flamands, c'est du ca ca", weerklonk er luid in het Stade du Pays de Charleroi. De omroeper van de Karolo's maande de thuisaanhang aan tot kalmte, maar dat haalde niets uit. Nagenoeg het hele stadion bleef tot het einde van de wedstrijd anti-Vlaamse leuzen scanderen. Benieuwd of de RTBF tijdens zijn analyse van de wedstrijd ook op dit incident terug zal komen?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties