Heeft een trainer schorsen wel zin?

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Heeft een trainer schorsen wel zin?
Foto: © SC

Michel Preud'homme (foto) mag twee wedstrijden niet in de neutrale zone komen om te coachen. Zaterdag was hij in Genk bezig aan dag één, maar hij stond wel aanwijzingen te geven net achter de dug-out.

Wat is het nut van een schorsing als een trainer achter de dug-out gewoon kan overleggen met zijn assistent? Michel Preud'homme en Manu Ferrera waren vaak met elkaar in overleg over de te volgen strategie in de partij tegen RC Genk.

"Je kan je inderdaad gaan afvragen wat het nut is van het schorsen van een trainer", geeft Thibault De Gendt van het Sportcomité toe in HLN. "De schorsing hield in dat hij niet in de neutrale zone mocht komen. Je zou misschien beter kunnen zeggen dat hij zoveel meter uit de zone moet blijven, maar ik denk niet dat de regel die nu geldt snel zal veranderen."

De Gendt weet dat het Sportcomité momenteel niet veel kan doen. "Het bondsparket zou er eventueel een zaak van kunnen maken, maar ze hebben al laten weten dat ze dat niet zullen doen", aldus nog De Gendt. Michel Preud'homme zag ook al het absurde van de schorsing in. "Misschien zou je een trainer beter kunnen straffen met een boete."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties