Ajax kiest uit Alves, Koevermans of McCarthy

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Ajax kiest uit Alves, Koevermans of McCarthy
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax Amsterdam heeft met de Uruguayaan Luis Suarez maar één echt goede spits. De hoofdstedelingen willen zich in het offensieve compartiment serieus versterken en denkt daarbij onder andere aan de Braziliaan Afonso Alves (foto).

Ajax Amsterdam speelde gisteren 0-0-gelijk in de eigen ArenA tegen Sparta Rotterdam. Als Luis Suarez zijn dagje niet heeft, kan de club moeilijk scoren. Over de Argentijn Dario Cvitanich zijn ze bij de Amsterdammers niet tevreden. Hij wordt dan ook al gesolliciteerd bij enkele teams uit zijn vaderland. Cvitanich bleef tegen Sparta de hele wedstrijd op de bank zitten.

Ajax denkt aan Afonso Alves, Danny Koevermans en Benedict McCarthy om Luis Suarez de volgende jaren te ondersteunen. Eerstgenoemde zou gekocht of gehuurd kunnen worden van de Engelse tweedeklasser FC Middlesbrough. Alves maakte enkele jaren terug naam bij SC Heerenveen waar hij met zijn ogen dicht de weg naar de goal vond. Over het Kanaal stokte zijn doelpuntenproductie helemaal. Ook de Zuid-Afrikaan Benedict McCarthy wordt gevolgd. Die is bij zijn Engelse werkgever Blackburn Rovers niet meer zeker van een plaats in de basis. McCarthy speelde overigens eerder al voor Ajax.

Danny Koevermans is momenteel aanvaller bij PSV Eindhoven. De kans is klein dat ze bij de lampenclub hun spits zullen laten gaan naar de concurrentie. Ajax is vooral gecharmeerd door de kopkracht van Koevermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties