Ondermaats Genk onderuit tegen Charleroi

Steurbaut Kersten
| 60 reacties
Ondermaats Genk onderuit tegen Charleroi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk zakt verder weg in het moeras. De Limburgers gingen in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Charleroi.

Een matige eerste helft brak pas net voor het halfuur open. Racing Genk kreeg een strafschop na een fout van doelman Sébastien Chabbert op Moussa Koita. Elyaniv Barda miste de elfmeter, Daniel Toszer trapte de rebound toch tegen de netten.

Barda kan niet scoren

De Israëliër kreeg de kans om zijn strafschopmisser meteen door te spoelen, maar alleen voor Chabbert trapte Barda het leer onbegrijpelijk hoog de tribunes in. Vorige week lukte hem nog een hattrick voor Israël tegen Luxemburg. Wanneer Barda echter het blauw-witte shirt van Racing Genk aantrekt, verliest hij zijn torinstinct. De teller van de Israëliër in de competitie staat nog altijd op nul.

Net voor rust bezorgde Grégory Christ de Limburgers nog een koude douche. Met een pegel van op ruim twintig meter liet de Franse middenvelder Davino Verhulst kansloos.

Inspiratieloos

Ook na de koffie slaagde een inspiratieloos Genk er niet in om de vijfmansdefensie van Charleroi te ontwrichten. Een afgeweken schot van Thomas Buffel verraste bijna Chabbert, de Fransman redde onorthodox met de voeten. Barda miste ook zijn derde mogelijkheid en werd bij zijn wissel getrakteerd op een cynisch applausje.

Racing Genk stapelde de slechte passes op als waren het dominoblokjes en gaf in de slotfase nog een gelijkspel uit handen. In de slotfase kreeg het zelfs nog een tweede opdoffer te verwerken. Cyril Thereau en de ingevallen Geoffrey Mujangi-Bia gaven Genk al een eerste waarschuwing, maar met een hard schot in de slotminuten bezorgde de Congolese Belg de bezoekers alsnog de drie punten.

Play-offs

 

In vier thuiswedstrijden slaagde Racing Genk er nog niet één keer in om de volle buit thuis te houden. Het misnoegde publiek trakteerde de troepen van Hein Vanhaezebrouck op een striemend fluitconcert. De vooropgestelde plaats in de play-offs is nu al bijna een verre droom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties