Bölöni: "Ik zie Mangala als mijn zoon"

Bölöni: "Ik zie Mangala als mijn zoon"
Foto: © SC

Eliaquim Mangala blijft bevestigen bij Standard. De 18-jarige Fransman verzekerde zich bij de Rouches van een vaste stek in de verdediging en toonde zich ook tegen Arsenal bijzonder sterk.

Trainer Laszlo Bölöni ziet een mooie toekomst weggelegd voor Mangala. “Zelf al lijkt hij fysisch niet echt op mij, ik zie hem wel als mijn zoon”, zegt de Roemeen. “Het is nu bijna een jaar geleden dat ik zijn ouders ontmoette. Sindsdien maakte hij veel vooruitgang.”

Mangala is een middenvelder, maar wordt nu in de defensie uitgespeeld. “Ik wist dat hij me een oplossing kon aanreiken in de verdediging. De vraag bleef wanneer het beste moment zich zou aandienen.”

“We hebben veel gewerkt aan zijn techniek, maar die kan toch nog 80 procent beter. Als hij nog meer op het middenveld kan spelen, zou dat veel goed doen voor het verdere verloop van zijn carrière.”

Ondanks zijn goede prestaties moet Mangala zich nog altijd douchen in het jeugdcomplex. "Ik zou niet weten waarom ik dat moet veranderen als de resultaten goed zijn", aldus Bölöni.

Standard gaat vanavond op het veld van Sporting Lokeren op zoek naar zijn derde overwinning van het seizoen. Bij winst springen de Rouches (tijdelijk) naar een tweede plaats. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties